BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Block haalt nog eens uit naar Francken: “Hij is de straatvechter. Niet ik”

Maggie De Block, federaal minister bevoegd voor Volksgezondheid en Migratie, heeft in een interview met De Zondag opnieuw fel uitgehaald naar haar voorganger Theo Francken (N-VA). “Ik vecht geen robbertjes uit. Hij doet dat. Hij is de straatvechter”, zegt ze boos.

157 reacties

  • Jozef Caverneels

    5 jaar geleden
    Dat zo iemand nog minister kan zijn, en dan nog van volksgezondheid en migratie. Een dikke schande
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Hoe laag een politica kan vallen. Stop met jullie vuile spelletjes . Bestuur België correct. Dat wordt van jullie verwacht.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De Block met haar politieke spelletjes is eerder een blok aan het been van een rechtvaardige en eerlijke migratiepolitiek. En toch zijn er nog die N-VA liever anti-N-VA zijn dan de waarheid te erkennen.
  • Eddy Verelst

    5 jaar geleden
    Alstublieft.... STOP ermee (en liefst met alles)
  • Frank Rolus

    5 jaar geleden
    Zeggen de mensen die ooit Maggie tot beste politicus verkozen Maar raak niet aan Francken die kan blijkbaar niets verkeerd doen nu zoeken naar die Syriërs die spoorloos zijn dank zij we zullen het nogmaals op de socialisten zetten dan ??
  1. De Block: “Systeem humanitaire visa Theo Francken is ontspoord en was gedoemd om tot problemen te leiden”

    De Block: “Systeem humanitai­re visa Theo Francken is ontspoord en was gedoemd om tot problemen te leiden”

    De collectieve toekenning van humanitaire visa via tussenpersonen zoals onder staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is gebeurd, is een systeem dat "gedoemd is om tot problemen te leiden". Dat concludeert minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) uit het administratief onderzoek dat ze heeft gevraagd na het uitbreken van de zaak rond het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melican Kucam. “Het is duidelijk dat het systeem is ontspoord en dat de misbruiken die aan het licht zijn gekomen daarvan een onvermijdelijk gevolg zijn”, was de minister streng voor haar voorganger.
  2. Alcohol drinken zonder betalen? Dan fluit je als cafébaas naar je centen: “Stop met tafelschuimers vrij spel te geven, het is diefstal”
    PREMIUM

    Alcohol drinken zonder betalen? Dan fluit je als cafébaas naar je centen: “Stop met tafelschui­mers vrij spel te geven, het is diefstal”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes zonder betalen nuttigt, kan nadien niet door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Dat blijkt nu berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor, om dit recht te zetten.”
    Kortrijk