© EPA-EFE

Waarom deze week de perfecte week is om een Tesla te kopen

De Californische constructeur verraste enkele dagen geleden met een stevige prijsdaling. Iets te stevig zelfs: Tesla wil volgende week de prijzen opnieuw doen stijgen. Wil je dus een Tesla kopen, dan twijfel je beter niet te lang.

mal

Enkele dagen geleden kondigde Tesla aan dat het de meeste van zijn verkooppunten wilde sluiten om zich te concentreren op onlineverkoop. Die nieuwe strategie moet de Californische constructeur helpen besparen om de Model 3 tegen de beloofde prijs van 35.000 dollar aan te kunnen bieden. Door de besparingen in het distributienet zagen de andere modellen uit de Tesla-catalogus hun prijs vorige week dalen.

Vrije val

Hoe sterk die prijsdaling is? De Model X 100 D kostte tot voor kort € 116.800, maar nu nog € 93.380. Dat is een daling van meer dan € 25.000. De krachtigere P 100 D is zelfs meer dan € 50.000 goedkoper geworden: van € 159.250 naar amper € 103.680. De prijsdaling maakt niet iedereen gelukkig: Tesla-eigenaars zien bijvoorbeeld de restwaarde van hun auto dalen.

Maar nu kondigt Tesla opnieuw een verandering van strategie aan. Na beter onderzoek van de wat haastig aangekondigde strategie zouden er uiteindelijk meer Tesla Stores openblijven dan gepland. Daardoor wordt er minder bespaard en worden de prijzen dus opnieuw aangepast. Vanaf 18 maart zullen de prijzen opnieuw met ongeveer 3 procent stijgen. Wil je dus een Tesla kopen, dan is dit de perfecte week om dat te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer