Screenshot Gaia
Volledig scherm
© Screenshot Gaia

GAIA pleit met tv-spot voor verankering dierenwelzijn in Grondwet

Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft een nieuwe campagne gelanceerd waarin het pleit voor de verankering van de welzijnsbelangen en de eigen waardigheid van dieren in de Grondwet. Een tv-spot is te zien op zowel de Vlaamse als Waalse televisie tot eind deze maand. GAIA verzamelde ook al 139.000 handtekeningen voor het voorstel.

21 reacties

  • Willy De Vidts

    5 jaar geleden
    In Nederland bestaat er al een partij "Dieren". Binnenkort wordt de bloedzuiger van Gaia nog parlementair ook. Dikke profiteur!!
  • Marleen Wijnants

    5 jaar geleden
    Mijn stem hebben ze al , tijd voor verandering, een dier is geen wegwerpartikel. En aan al die mensen hier met hun negatieve reacties, waarom zo hard voor dieren? Gaia geeft alle dieren een stem en dat is hartverwarmend.
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    De onderliggende ware reden van deze zoveelste campagne is zoals altijd de volgelingen paaien zodat ze blijven doneren en testamenschenkingen doen. Hierdoor bouwde Gaia ondertussen een vermogen op van bijna 3.000.000 €, niet slecht voor een VZW he?
  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    Het gevaar bestaat dat de politiek - om populariteit te winnen - zich gaat bezighouden met thema's van drukkingsgroepen of andere rechtse of linkse groeperingen. Dat kan natuurlijk in een democratie maar de politiek moet zich niet te veel laten meeslepen: milieu-spijbelen, Gaia, gele hesjes, brexit... De politiek laat zich meeslepen en dan krijgen we ontsporingen en uitspattingen. De politiek moet zich niet bezighouden met biefstuk op mijn bord.
  • Gilles Standaert

    5 jaar geleden
    En wat zijn ze daar mee? mensen brengen hun dieren voor gelijk welke drogreden naar het asiel. Leugens zoals "we vonden deze kittens in onze tuin" tot ja de kleine is nu 3 jaar en wil niet dat de hond nog in zijn tuin komt" moeten moeten ook eens stoppen.