De 48-jarige Afghaanse vluchteling Abdul Aziz.
Volledig scherm
De 48-jarige Afghaanse vluchteling Abdul Aziz. © AFP

Abdul Aziz, de held van Christchurch die de terrorist uit de tweede moskee verjaagde: “Kom maar af!”

Hij wil zelf geen held genoemd worden, maar voor heel Nieuw-Zeeland is hij dat wél. De 48-jarige Abdul Aziz slaagde er vrijdag in om de dodelijke schutter uit de tweede moskee in Christchurch te verjagen en zo het dodental niet nog verder te doen oplopen.

24 reacties

  • Fabio Jeffy

    5 jaar geleden
    Een echte held
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    @Paul Phillipaerts: Ik geloof wel dat de dader geen hevige tegenreactie verwachtte en daarom wegvluchte. Daders denken alleen de macht over de situatie te hebben en dat zijn slachtoffers zich gewoon gaan overgeven.
  • JOHAN VLEIRICK

    5 jaar geleden
    Een ware held! Respect!
  • Katiah

    5 jaar geleden
    Zou de nobelprijs moeten krijgen !
  • Rangerover Negenduizend

    5 jaar geleden
    Nog goed dat Paul Philippaerts er is om ons duidelijk te maken wat er echt gebeurde... on topic. Abdulaziz je bent een held. Jammer dat je niet in de andere moskee aanwezig was.
  1. LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië
    LIVE

    LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

    De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra - aka ‘De Vlieg’ - en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”. Er is ook een internationaal verzoek uitgestuurd voor de opsporing en de aanhouding (‘red notice’) van de ontsnapte gevangene door Interpol. Bij de drieste aanval aan de péage in het Franse departement Eure (Normandië) werden twee cipiers doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Volg hier live de ontwikkelingen op de voet.