Duizenden lopers trekken door stad voor Antwerp Urban Trail

De zevende editie van de Antwerp Urban Trail heeft zondag weer ongeveer tienduizend lopers door de Scheldestad gestuurd. Met start- en eindpunt op de Gedempte Zuiderdokken leidde de ondertussen vast waarde op de loopkalender de sportievelingen langs tal van bezienswaardigheden.

sare

Onder meer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, het Centraal Station, Brouwerij De Koninck en Café Den Draak kregen de lopers over de vloer. Restaurant The Jane in het Groen Kwartier werd op de valreep uit het parcours geschrapt door een brand vorig weekend. Voor het eerst in zeven jaar startte de Urban Trail niet in Park Spoor Noord maar de Gedempte Zuiderdokken.

“Het nieuwe parcours, wat zuidelijker in de stad, was een succes, we hebben veel positieve reacties gekregen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Met tienduizend deelnemers blijft de Urban Trail in Antwerpen de populairste in Europa.” In Amsterdam trok een gelijkaardige stadsloop zondag ongeveer drieduizend deelnemers.

In de loop van de dag werd een loper onwel in het Groen Kwartier, hij werd volgens de organisatie succesvol gereanimeerd en werd nadien overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem. Meer informatie over de toestand van de loper ontbreekt voorlopig.

Golazo belooft nu al dat volgend jaar zeker een nieuwe Urban Trail zal plaatsvinden. “In hetzelfde weekend als nu”, zegt Broekmans. “Het wordt stilaan een traditie.”

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER