Van l naar r: Wesley, Djenepo, Verschaeren en Trossard/Dewaest.
Volledig scherm
Van l naar r: Wesley, Djenepo, Verschaeren en Trossard/Dewaest. © belga/PN

OVERZICHT. Genk start play-off 1 met 4 punten voor op Club, 5 op Standard, 6 op Anderlecht en zo ziet play-off 2 eruit

Jupiler Pro LeagueAA Gent heeft zich als zesde en laatste club in play-off 1 gehesen. Dankzij een 0-2-zege bij Sint-Truiden blijven de Buffalo’s zich een blamage bespaard. Voor de Kanaries dan toch play-off 2: een zure pil. Zo zitten de klassieke ‘Grote Vijf’ in play-off 1, samen met het ook financieel sterke Antwerp. Genk telt 4 punten meer dan eerste achtervolger Club, maar daarna zit iedereen op een zakdoek bijeen. Tussen Club en het nummer zes Antwerp zitten amper 3 punten. Spanning troef.

31 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    met periode kampioenen was Moeskroen de favoriet ..
  • Dirk Molin

    5 jaar geleden
    Marc Castermans, klopt niet wat je schrijft: RSCA verloor 1 keer de titel nadat het de reguliere competitie als leider had afgesloten nl in 2011. Het won ook 1 keer de titel nadat het de reguliere competitie niet als leider had afgesloten nl in 2014.
  • Norbert Deploige

    5 jaar geleden
    Zeker Johan ....... en nog veel meer .........anders gefloten’
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    In het verleden heeft dit systeem Anderlecht al meer dan een titel gekost nadat ze na de reguliere competitie winnaar waren. Dit kan de eerste keer worden dat ze van dit systeem kunnen profiteren. Na dit erbarmelijke seizoen starten ze zonder hoge ambities aan PO1 en dat zou wel eens de beste attitude kunnen zijn. Anderlecht zal wellicht geen kampioen spelen maar ze gaan wel beslissen wie het wel wordt.
  • Jan Dewolf

    5 jaar geleden
    Diegenen die jammeren over halvering van de punten en competitievervalsing zullen de eersten zijn om straks aan het scherm gekluisterd de matchen te volgen . Iedere club startte met 0 pt. en weet op voorhand dat de pt. bij de PO's gehalveerd worden . Of vinden jullie het dan logisch dat bij een overwinning 3 pt en bij een gelijkspel 1 pt. verdiend worden of bij bekermatchen doelpunten buitenshuis doorslaggevend kunnen zijn ?