VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Video toont hoe ontmijningsdienst tweede explosief Antwerpen-Noord gecontroleerd laat ontploffen

In de De Pretstraat, vlak bij het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord, is vannacht een springtuig ontploft. Een tweede explosief ging niet af. De veiligheidsdiensten sloten de straat vanmorgen af, waarna ontmijningsdienst DOVO het explosief gecontroleerd heeft laten ontploffen.

101 reacties

  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    De politici hebben het daar weer grandioos onder controle....
  • Erwin De Meyer

    5 jaar geleden
    Ik stond nog verleden jaar te wachten met mijn zoon aan een bushalte aan het Koninklijk Atheneum daar. 2 Keer lastig gevallen door nietsnutten die vroegen om geld. Antwerpen is verloederd in sommige delen van het stad waar weinig of niets tegen te beginnen is.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Wie politiek vermengt me tdit, slaat de bal serieus mis. Dit is een territoriumstrijd tussen bendes, met mogelijke rip-deals die hebben plaatsgevonden. Uit welke kant die bendes komen, dat moet je niet ver zoeken, gewoon naar de buurt kijken is genoeg. Men weet dat er diverse bendes zitten die drugs doen, oa 1 grote die er al jaren heerst. Verder trachten de illegale Bulgaren er veld te winnen in dezelfde buurt, die ook al 2 jaar zware overlast geven.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Had de wever niet gezegd dat hij er terug een veilige stad ging van maken . Is intussen tweede keer burgemeester en hij bakt er precies niet veel van. Misschien tijd voor nationale aanpak in Antwerpen. Er is toch zo iets als het nationaal parket. Dat meer middelen kan inzetten dan het lokale. Of mag dat enkel in Brussel optreden.
  • Jan Sells

    5 jaar geleden
    Doe de wereld een plezier en laat experten aan het woord; experten die duizend keer meer ervaring hebben dan een Antwerpse burgemeester. Als we enkel in de oplossingen van onze politici moeten geloven, dan kunnen we evengoed gewoon opgeven! De war on drugs heeft nog nooit en nog nergens gewerkt. Waarom moet de geschiedenis zich steeds blijven herhalen? Wanneer gaat de politiek nu eindelijk eens toegeven dat hun manier volledig faalt. U maakt de problemen enkel erger. Wordt eens wakker aub!
  1. Wat is er gebeurd met Vlaams koppel Marc en Laura, die sinds vorige week vermist zijn?
    PREMIUM

    Wat is er gebeurd met Vlaams koppel Marc en Laura, die sinds vorige week vermist zijn?

    Het Vlaamse echtpaar Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) is als vermist opgegeven op het Spaanse eiland Tenerife. Sinds maandag lijken de twee van de aardbol te zijn verdwenen, en ook van hun Opel Mokka is geen spoor. “Terwijl het licht in de badkamer brandde en de zijdeur van hun woning wagenwijd openstond. Dit is niet van hun gewoonte”, zeggen hun beste vrienden die zich ernstige zorgen maken aan HLN. Wat weten we nog van de verdwijning?
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”