De banken hebben er bij een Europese lage kortetermijnrente weinig baat bij om mensen te belonen.
Volledig scherm
De banken hebben er bij een Europese lage kortetermijnrente weinig baat bij om mensen te belonen. © Shutterstock

Rente blijft historisch laag: wat betekent het voor uw geldbeugel?

SparenDe Europese Centrale Bank (ECB) kondigde aan dat ze de beleidsrente nog minstens tot eind 2019 handhaaft op het huidige historische lage niveau van 0%. Maar wat betekent dat voor uw geldbeugel?

13 reacties

  • Patrick Jonkers

    5 jaar geleden
    Vooral de mensen die "iets" opzij gezet hebben tijjdens hun 45 jaar werken zijn hiervan de dupe. Gedaan met kleinkinderen weekje zee.......
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Iemand met een dik pensioen, die kan nog sparen. De anderen moeten van armoede hun spaarboekje plunderen.
  • Fonske Beys

    5 jaar geleden
    Daardoor is huur en koop vastgoed zo duur . Veroorzaakt door de makelaars. Bij +- 6 % rente krijgen ze niets meer verkocht aan deze prijzen .
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Snap het probleem niet, het zijn prachtige tijden. Intresten op spaarboekjes zijn (waren) altijd al lager dan de geldontwaarding (inflatie), alleen is er nu een groot verschil tov. vroeger. Als je nu jaarlijks +2% op aandelen behaalt dan ga je er reeds op vooruit. In de tijd dat je 6% op je spaarboekje kreeg moest je al 8% op aandelen halen. Ook de leningen zijn (spot) goedkoop. Iemand die nu nog klaagt ????
  • Gilbert Van Leeuwen

    5 jaar geleden
    Er is gewoon een sluipende manier gevonden om ons geld af te pakken. We weten verstandelijk dat de inflatie groter is dan de rente, maar het bedrag op de spaarrekening verandert toch niet ?