N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel.
Volledig scherm
N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel. © belga

"Open Vld houdt asbestbedrijven hand boven het hoofd, ongezien politiek spel op kap van de slachtoffers”

N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open Vld ervan asbestbedrijven als Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken, volgens N-VA omdat Open Vld samen met regeringspartners MR en CD&V met opzet wegbleef zodat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren.

59 reacties

  • walther truyens

    3 jaar geleden
    De mensen die asbest leien hebben moeten ook vergoed worden , die hebben ter goede trouw asbest leien gekocht omdat dit goedkoper was dan pannen in de tijd dat de rente 12.25 % was , en de steun van de regering om te bouwen praktisch 0 was , want eind jaren 60 wist de overheid al dat asbest kankerverwekkend was , en niets hebben ze gedaan en in 1976 heeft men een asbestsoort uit het product gehaald , en voor de rest bleef en mocht Eternit verder produceren en verkopen ,
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Als de verkiezingen in aantocht zijn krijg je zulke beweringen ,ik let er niet eens meer op .
  • Serge Godfroid

    5 jaar geleden
    Ik blijf het zeggen, België is zo corrupt als wat
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    De liberalen steunen zich zozeer op het individualisme, dat het uit zijn voegen barst. Daardoor doen ze weinig tot niets tegen gevaarlijke personen of bedrijven. Tegelijk ontspoort het liberalisme naar een libertijnse houding, wat dat alles nog erger maakt. Tiens, is N-VA ook geen liberale partij?
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Het enige wat OVLD en vooral Dewael wil is pure wraak op NVA omdat Van Cauter geen gouverneur mocht worden. Dat het resultaat van het examen uitwees dat ze onbekwaam was is maar bijzaak. Dat de gewone burger er slachtoffer van wordt is zelfs geen zaak.