Onderzoekers troffen liefst 40 kilo plastic zakken aan in de maag van deze dolfijn van Cuvier.
Volledig scherm
Onderzoekers troffen liefst 40 kilo plastic zakken aan in de maag van deze dolfijn van Cuvier. © D' Bone Collector Museum Inc.

“Walgelijk”: walvis spoelt aan met liefst 40 kilo (!) aan plastic zakken in zijn maag

In de maag van een spitssnuitdolfijn die zaterdag is aangespoeld op de Filipijnen hebben wetenschappers 40 kilogram aan plastic zakken ontdekt. Een ongewoon immense hoeveelheid, zelfs naar de sombere standaarden van deze grote bedreiging voor het oceaanleven.

20 reacties

  • P P

    5 jaar geleden
    Plastic is een duurzaam product, doordat het zo goedkoop is wordt het teb onpas als wegwerp product gebruikt, zwaar belasten en geld gebruiken voor opkuis of verbieden
  • ERIK M. VAN MALDEREN

    5 jaar geleden
    Laat ons in Europa maar eens het voorbeeld geven, er moet iemand leiderschap nemen, wij kunnen dat.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    I.p.v. te zagen, zou je beter plastic verbieden!
  • Harry van der Lans

    5 jaar geleden
    In de Filippijnen en ook Thailand word er totaal niet gedacht aan het millieu. Iedereen gooit het afval achter zich op straat. Alles word in plastic verpakt en aan recycleren denken ze hier niet. Op de scholen word aan kinderen geen les gegeven gerelateert aan het millieu en het heeft bijna geen aandacht in de media. Kortom het is een ecologische ramp. Wat is west Europa word verwezenlijkt word totaal teniet gedaan in Azie. De uitlaatgassen van het wagenpark is gemiddeld 20 jaar en zeer vervuil
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Gaston FOUBERT,zijn walvissen ,eten geen kwallen,ik zeg zou kunnen ,er zijn mensen die stenen aten tegen de honger ,waarom zou het met deze dieren niet geval kunnen zijn,misschien moest men maar eens onderzoeken waarom ze plastic eten.