Direct naar artikelinhoud
Nieuwsupdate

Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend

N-VA en CD&V voeren een bitse strijd over het onderwijs. Wordt Theo Francken (N-VA) de volgende onderwijsminister?Beeld Eric de Mildt

De onbestaande records van Van Overtveldt, de schoolstrijd tussen CD&V en N-VA, hoe advocaten gouden zaken doen door de brexit en nerdy superheldenfilms.

Nu belangrijk

1. Nieuwe cijfers fraudebestrijding tonen: records van Van Overtveldt bestaan niet

Nieuwe cijfers tonen dat de voorbije jaren geen records werden geboekt in de inning van fraudegeld door de Bijzondere Belastinginspectie (BBI). Nochtans claimde toenmalig minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) meermaals zo’n record.

Nu belangrijk
Beeld Photo News

2. Crevits vs. Francken: schoolstrijd om de volgende onderwijsminister te worden

Het nieuws over de tanende kwaliteit van het onderwijs zet de politieke discussie weer op scherp. Aan de ene kant werpt N-VA zich op als de beschermer van de Vlaamse identiteit, aan de andere kant verdedigt CD&V de vrijheid van de koepels. Wie wint deze schoolstrijd?

Nu belangrijk
Beeld BELGA

3. Waarom nerdy superheldenfilms de nieuwe mainstream zijn

Vandaag zijn nerdy films gewoon mainstream. En volgens de acteurs in Shazam! – de nieuwste superheldenfilm van DC Comics – heeft dat alles te maken met de tijd waarin we leven. “Drama zit nu op tv, entertainment is de uitlaatklep in de zalen.”

Nu belangrijk
Beeld DC Comics

4. Wereld torst 243.000 miljard dollar schuld

De wereldwijde schuld is het afgelopen jaar met nog eens 3.300 miljard dollar gestegen. Daarmee komt die schuld nu uit op het astronomische bedrag van 243.000 miljard dollar, omgerekend zo’n 216.460 duizend miljard euro.

De Chinese economie kampt met torenhoge schulden.Beeld AFP

5. Leve de crisis: advocaten doen dankzij de brexit gouden zaken

Terwijl het Verenigd Koninkrijk met het vertrek uit Europa door een van de meest gecompliceerde scheidingen in zijn geschiedenis gaat, doen de grote advocatenkantoren van het land gouden zaken.

Nu belangrijk
Beeld REUTERS

6. Chinese vrouw met malware opgepakt in Trumps buitenverblijf Mar-a-Lago

In het resort Mar-a-Lago in Florida, waar president Donald Trump verbleef, is zaterdag een Chinese opgepakt die in het bezit was van verschillende telefoons, ‘malware’ en twee Chinese paspoorten. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die vandaag gepubliceerd werden.

Nu belangrijk
Beeld Photo News

Niet te missen verhalen

7. Alleen wie ingeënt is, mag buiten: noodtoestand in Joodse enclave in de VS door mazelenepidemie

Een Joodse enclave in de VS zucht onder de mazelen. De noodtoestand moet de ziekte indammen, maar leidt ook tot onvrede. ‘Wat moeten we doen, mensen met zijlokken weren?’

Niet te missen verhalen
Beeld chantal heijnen

8. Wie negatieve gedachten afschiet, gaat level hoger: nieuw game leert kinderen rooskleurig te denken

Knal negatieve gedachten af en ga een level hoger. Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie heeft een computerspel ontwikkeld om jongeren veerkrachtig te maken. “De game verkleint de kloof tussen denken en doen.”

Niet te missen verhalen
Beeld RV

Bij de koffie

9. Joost Vandecasteele pleit voor onredelijk verzet tegen het Brusselse autoverkeer

“Zolang autoverkeer in Brussel zich gedraagt als onwettige bezetter van de openbare ruimte, moet het verzet even onredelijk zijn”, schrijft Joost Vandecasteele.

Joost Vandecasteele.Beeld Eric de Mildt

10. Kunnen we de marketingklojo die met dit idee op de proppen kwam, vastbinden in een elektrische stoel en zijn lichaamsopeningen vol vette nuggets duwen?

Sasha Van der Speeten zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: de schaamteloze dj-stunt van KFC.

Colonel Sanders op UltraBeeld RV