© vrt

Fileleed E17 na 10 uur eindelijk afgelopen

Het was vrijdag al sinds 11 uur kommer en kwel op de E17 richting Antwerpen met een file van Haasdonk tot de Kennedytunnel. Pas rond 21 uur was het fileleed eindelijk achter de rug.

De start van de herfstvakantie gekoppeld aan de traditioneel drukste verkeersavond, zorgden vrijdag voor een zeer drukke avondspits. Kort na 16 uur stond al zowat 220 kilometer file op de Belgische autowegen en 140 km file op de Vlaamse snelwegen. Verkeersdrukte door woon-werk verplaatsingen én recreatief verkeer want zonder noemenswaardige incidenten vrijdagnamiddag, aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de verkeerskaarten kleurden de traditionele knelpunten rood: de Brusselse en de Antwerpse ring, E313, E314 voorbij Leuven, E42/E19 van Loncin naar Bergen. “We kenden een zeer moeizame start met het zware verkeersongeval vrijdagochtend op de E40 in Groot-Bijgaarden. De gevolgen hebben zich de hele dag laten voelen. Door de verkeersproblemen na het ongeval werd opgeroepen om de west-oost verplaatsing via Antwerpen te laten verlopen. Dat zette de hele voormiddag extra druk op de E17 Gent-Antwerpen en zorgde voor een zeer vroege spits rond Antwerpen. Sinds 11 uur staat er file op de E17 vanaf Haasdonk tot Antwerpen-West”, aldus Peter Bruyninckx.

Pas rond 21 uur was het fileleed op de E17 richting Antwerpen achter de rug. Twee uur daarvoor was er nog een ongeval op de Antwerpse Ring ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Daarbij waren twee rijstroken versperd tot 19.50 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER