Politie aan een pand in de Oudenoord, de straat in Utrecht waar de 37-jarige dader Gökmen Tanis in de vooravond is opgepakt.
Volledig scherm
Politie aan een pand in de Oudenoord, de straat in Utrecht waar de 37-jarige dader Gökmen Tanis in de vooravond is opgepakt. © ANP

Schietpartij op tram in Utrecht: dit is wat we al weten

BuitenlandDe dader van de schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, is opgepakt tijdens een inval in een pand aan de Oudenoord in Utrecht. Die straat ligt ten noorden van het centrum en station Utrecht Centraal, een paar kilometer van het plein waar de aanslag gebeurde. Hij wordt verdacht van doodslag met terroristisch motief, maar inmiddels is eerwraak het meest waarschijnlijke motief, aldus de bronnen tegen onze collega's van het AD. Het is nog niet bekend hoe de politie verdachte Gökmen Tanis (37) op het spoor is gekomen. Bij de schietpartij vanochtend vielen drie doden en vijf gewonden, van wie drie in kritieke toestand verkeren.

2 reacties

  • Freddy Demey

    5 jaar geleden
    En het is niet de eerste keer dat hij met een geweer/revolver rondloopt en begint te schieten, zou ook al iemand verkracht hebben blijkbaar, zijn die rechters nu overal zo gemakkelijk dat ze die niet opsluiten? In Turkijezou hij wel anders piepen. Geloof maar niet dat hij labiel is. Direct de vergeetput in.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Niet te geloven dat er zoveel gekken rondlopen,levenslange gevangenis straf is het minste wat ze moeten krijgen en eenzame opsluiting!