Premier Mark Rutte
Volledig scherm
Premier Mark Rutte © ANP

Premier Rutte: “Dit is een aanslag, maar we zullen nooit wijken voor onverdraagzaamheid”

Schietpartij Utrecht“Nederland is opgeschrikt door een aanslag.” Dat zei premier Mark Rutte vanmiddag tijdens een persconferentie. Of er sprake is van een terroristisch motief is volgens hem nog niet duidelijk. “Maar dat is niet uitgesloten.”

5 reacties

  • maurice snelders

    5 jaar geleden
    Zegt de man die 24/7 omringt is door 4 bodyguards. De man in de tram blijft onbeschermd.
  • Herman Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Wanneer krijgen we eens een “Groot Debat over terreur” waar alle politieke strekkingen én een aantal burgers uit alle geledingen aan deelnemen??? Durft de mainstream media misschien niet, of mogen ze niet onder politieke druk? Nu vlak voor de verkiezingen willen ze misschien het risico niet te nemen omdat populisme hun de kop kan kosten.
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Carine Thielemans een brug tegen terreur ? De bevolking kan enkel in het stemlokaal de verantwoordelijke politici ( vooral Europees) afstraffen want wij kunnen dit niet oplossen. Mooie woorden en kransen en bloemen neerleggen is voor politici om hun imago wat op te poetsen en hun persoonnin debelangstelling te krijgen, maar slachtoffers hebben daar niets aan. Morgen kan het ik of gij zijn die slachtoffer is , dan zijn mooie woorden te laat !
  • robert van puyenbroeck

    5 jaar geleden
    Makkelijk praten "geen onverdraagzaamheid", maar het zijn juist de huidige politieke beslissingen en de straffeloosheid door de regeringen die de onverdraagzaamheid stimuleren.
  • Carine Thielemans

    5 jaar geleden
    Aan alle slachtoffers en familie mijn oprechte deelneming .Laat ons zowel in België als Nederland elkaar de hand reiken . We moeten over onze grens bruggen slaan en tonen aan de buitenwereld dat we heel diep zijn geraakt door zoveel zinloos geweld met menselijke diepe drama's tot gevolg. Laat ons een brug vormen tegen terreur en laat ons de wortel tot terreur en zinloos geweld aanpakken . Aan heel Nederland een warme knuffel bij deze diep menselijke tragedie.