Het arrestatieteam doorzoekt de tram waarin Gökmen Tanis schoot.
Volledig scherm
Het arrestatieteam doorzoekt de tram waarin Gökmen Tanis schoot. © ANP

Ooggetuige Niels (21): ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’

BuitenlandDe 21-jarige Niels zat in de tram in Utrecht waar vanmorgen ‘mogelijke terreurverdachte’ Gökmen Tanis begon te schieten. Niels ‘had het gevoel’ dat de dader zich op één persoon richtte. “Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerde te helpen.”

6 reacties

  • Peter De coninck

    5 jaar geleden
    Wat hebben we ons hier op de hals gehaald. Waar gaat dat eindigen
  • Jan Dekeukelaere

    5 jaar geleden
    Wanneer de verdachte een allochtoon is wordt eerst uitgegaan van terreur en nadien wordt het pas rechtgezet..in Nieuw Zeeland was dat omgekeerd terwijl het daar zo duidelijk terreur was..
  • Nordin tarhach

    5 jaar geleden
    Dit lijkt veel meer op een liquidatie dan een aanslag . Sterkte aan de slachtoffers die aan het herstellen zijn en mijn oprechte medeleven aan de nabestaanden van alleslachtoffers.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Charles Petitjean, terreur is het in elk geval. Anderzijds: het onderzoek zal duidelijk maken om welke terreur het gaat.
  • Sylke Buysse

    5 jaar geleden
    Er zijn indicaties dat de dader "erewraak" als motief hanteerde, voor mij blijft dat een terreuraanslag met "culturele achtergrond" - ongeacht het motief. Onder autochtonen is dit soort openlijke "publieke afrekeningen" met vuurwapens geen gangbare "traditie".