Russisch president Vladimir Poetin schudt de hand van Russische marineveteranen op de Krim. Hij reisde vandaag naar het schiereiland om de vijfde verjaardag van de  annexatie te vieren.
Volledig scherm
Russisch president Vladimir Poetin schudt de hand van Russische marineveteranen op de Krim. Hij reisde vandaag naar het schiereiland om de vijfde verjaardag van de annexatie te vieren. © EPA

Rusland zet nucleaire bommenwerpers op de Krim

Rusland heeft beslist om strategische Tupolev-bommenwerpers in te zetten op het geannexeerde schiereiland de Krim. De bommenwerpers zijn geschikt om nucleaire bommen af te werpen. Het besluit is een reactie op de plaatsing door de Verenigde Staten van raketverdedigingssystemen in Roemenië. 

15 reacties

  • silvy Broux

    5 jaar geleden
    Laat ons hopen dat er geen derde wereldoorlog van komt
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    De Navo (VS) plaats onderscheppingsraketten in Roemenië en de Russen plaatsen strategische bommenwerpers met nucleaire lading op de Krim. De Navo wil Europa beschermen tegen mogelijke nucleaire aanvallen van Iran, Noord Korea, Pakistan en uiteraard ook Rusland. Het afweren van een mogelijke Russische aanval wordt door Poetin gezien als een bedreiging van het militaire evenwicht.
  • Pepijn Dever

    5 jaar geleden
    Gino Denil , niet echt - de installaties kunnen Tomahawks afschieten (aanvalswapen) met een reikwijdte van meer dan 500 Km waardoor die het INF schonden - met het ontbinden van het verdrag tot gevolg.
  • Nicolas Ivanov

    5 jaar geleden
    De Krim was al honderden jaren Russisch tot 1957. Net als in de Donbas wonen er meer dan 90%. Russen. Deze willen niet onder Kievs neonazistisch fascistische anti Russisch regime leven. Vandaar het referendum. Die Krimtartaren is louter propaganda want niet relevant qua bevolking.
  • Nicolas Ivanov

    5 jaar geleden
    Die raketverdedigingssystemen zijn wel degelijk aanvallend bedoeld vanwege Nato. Om een first strike te kunnen doen zonder schrik te moeten hebben voor retalliatie. Rusland weet dit maar al te goed.