Fatale schietpartij in Utrecht: nu ook derde verdachte opgepakt

De verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat meldt de politie op een persconferentie. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst genaamd Gökman Tanis. De politie deelde deze namiddag zijn foto al op Twitter. De man werd aangehouden tijdens een inval aan de Oudenoord in Utrecht. Intussen zijn nog twee andere verdachten aangehouden. Welke rol zij speelden, is voorlopig nog niet duidelijk.

(lmas, gjs)

“Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070”, schreef de politie maandagnamiddag in een tweet. Tanis is vermoedelijk de man die maandagvoormiddag op een tram in Utrecht een wapen getrokken heeft en vervolgens op meerdere mensen gevuurd heeft. Het Openbaar Ministerie meldt dat maandagnamiddag op meerdere plekken in Nederland invallen zijn gedaan om de schutter te vinden. Hoofdverdachte Gökmen Tanis werd ook opgepakt. Waar en hoe hij is opgepakt, is niet bekend. Ook het motief is nog niet bekend. De autoriteiten houden rekening met terrorisme, maar ook een privésituatie wordt niet uitgesloten. Tijdens de invallen is ook een tweede verdachte gearresteerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens het Algemeen Dagblad stond Gökman Tanis op 4 maart voor de rechter in Utrecht in verband met een verkrachtingszaak uit 2017. RTV Utrecht meldt dat Tanis eerder ook al in aanraking kwam met het gerecht: voor poging tot doodslag omdat hij in december 2013 met een vuurwapen zou hebben geschoten in de richting van een flatgebouw in Kanaleneiland, dezelfde wijk waar de schietpartij plaatsvond.

Daarnaast zou zijn naam ook in verband worden gebracht met een reeks kleinere delicten, zoals bedreiging en belediging van een vrouw, bedreiging en belediging van de politie, inbraak, winkeldiefstal, rijden onder invloed en plassen in een politiecel. De feiten vonden plaats tussen 2012 en 2017, het is onduidelijk of hij veroordeeld werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer