© ss

Sean (4) werd zo verwaarloosd in ziekenhuis dat hij water uit natte doekjes zoog om te overleven

In maart 2012 troffen de ouders van Sean Turner (4) hun kind aan terwijl hij water uit natte doekjes zoog. De jongen was volledig uitgedroogd en niet veel later overleed hij. Een gebrek aan medische nazorg in het kinderhospitaal in Bristol lag aan de oorzaak van zijn dood, zo blijkt nu uit een nieuw intern onderzoek.

nadb

Sean Turner uit de Engelse stad Warminster werd geboren met zijn hart aan de rechterkant van zijn lichaam. Omdat hij een zware hartoperatie moest ondergaan, werd hij opgenomen in het kinderhospitaal in Bristol.

Maar daar liet de nazorg te wensen over. In maart 2012 troffen zijn ouders hem in zijn ziekenhuiskamer aan terwijl hij water uit natte doekjes zoog. De verpleging had hem volledig uitgedroogd achtergelaten. Niet veel later stierf hij aan een hersenbloeding. De jongen had namelijk drie dagen lang bloedverdunners gekregen in plaats van de voorziene zes uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uit een nieuw onderzoek naar de dood van de jongen blijkt dat artsen en verplegers in totaal 22 cruciale fouten hebben gemaakt. Hoewel niet met zekerheid gezegd kan worden dat Sean zonder die tekortkomingen overleefd zou hebben, werd benadrukt dat de jongen “niet alle kansen heeft gekregen om te overleven”. “De vraag of Sean overleefd zou hebben als al het mogelijke in het werk was gesteld, vergroot het leed van de ouders ongetwijfeld”, luidt het in het rapport.

Het hospitaal heeft intussen de verantwoordelijkheid opgenomen en excuseert zich voor de fouten. “Ik wil mijn medeleven uitdrukken aan de familie van Sean Turner”, zegt directeur Robert Woolley. “Het spijt me dat we gefaald hebben. We willen voor ieder kind de beste zorg voorzien, en het spijt me dat dat bij Sean niet gebeurd is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER