De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern ontmoet moslimleiders in Wellington na te hebben gesproken in het parlement.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern ontmoet moslimleiders in Wellington na te hebben gesproken in het parlement. © AFP

Nieuw-Zeelandse premier zweert naam van schutter Christchurch nooit te zullen uitspreken

Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft gezworen de naam van de vermoedelijke schutter die afgelopen vrijdag twee moskeeën in Christchurch onder vuur nam en vijftig mensen koelbloedig doodschoot, nooit uit te spreken. De premier opende het parlement vandaag met de Arabische groet ‘as-salaam Aleikum’, ‘vrede zij met u’.

17 reacties

  • Klaus de Lobkowicz

    5 jaar geleden
    Oh ja dat gaat helpen (sic)
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Ik lees: Nieuw-Zeelandse premier opent parlement met Arabische groet en zweert naam van schutter nooit te zullen uitspreken -- Het zijn net zulke dwaze, emotionele reacties die olie op het haatvuur van doorgedraaide gekken gooit. De laffe, zinloze daad van Brenton Tarrant vindt zijn voedingsbodem in een grenzeloos, tolerant immigratiebeleid en daaraan gekoppeld het gepamper van een godsdienst die zijn normen, 'waarden' en gebruiken aan ons wil opdringen.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Wat een onzin door zo te wanen troost te kunnen bieden ! Wat zou dat dan veranderen aan die aangerichte doffe ellende ?
  • youssef ibrahimi

    5 jaar geleden
    Een politieker met een HART op de juiste plaats. En verstandig Topvrouw
  • hasso Naciye

    5 jaar geleden
    Europa zeker België en Nederland moet van haar veel leren anders moeten ze naar stage bij haar. Dikke respect krijg ze van mij.