© AP

400.000 kinderen “levensgevaarlijk” ondervoed in Nigeria

De hongercrisis in het noordoosten van Nigeria heeft geleid tot een “dramatische” humanitaire situatie. Daarvoor waarschuwt de VN-kinderorganisatie Unicef vrijdag. Vierhonderdduizend kinderen en jongeren zijn “levensgevaarlijk” ondervoed, 4,4 miljoen kampen met een tekort aan levensmiddelen. Delen van de getroffen gebieden stonden tot voor kort nog onder controle van de islamistische terreurmilitie Boko Haram.

Unicef heeft tot nog toe nog maar een kwart gekregen van de 115 miljoen dollar (105 miljoen euro) die voor dit jaar nodig is om hulp te kunnen bieden. Vooral inlandse vluchtelingen, die voor Boko Haram op de vlucht zijn geslagen, moeten dringend geholpen worden.

De Nigeriaanse troepen hebben de voorbije maanden door Boko Haram gecontroleerde gebieden in het noordoosten van het land heroverd. Daardoor kregen hulpverleners voor het eerst toegang tot regio’s in Borno en deelstaten in de buurt. Boko Haram heeft sinds 2009 minstens 14.000 mensen in de regio gedood. Meer dan twee miljoen mensen zijn op de vlucht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer