Eén derde van alle Belgische kachels is dringend aan vervanging toe. Vervang je hem door een milieuvriendelijk exemplaar? Dan heb je recht op een vervangpremie!
Volledig scherm
Eén derde van alle Belgische kachels is dringend aan vervanging toe. Vervang je hem door een milieuvriendelijk exemplaar? Dan heb je recht op een vervangpremie! © Getty Images

Nieuwe premie voor vervangen van oude kachel

LiviosEén derde van alle Belgische kachels is dringend aan vervanging toe. Geldt dat ook voor jouw oud exemplaar en wil je dit inruilen voor een milieuvriendelijke kachel? Goed nieuws! Bouwsite Livios legt helder uit hoe je in aanmerking komt voor een vervangpremie!

52 reacties

  • Patrick K

    5 jaar geleden
    Weg met die stinkende hout en steenkolen kachels
  • Luc Huyghe

    5 jaar geleden
    Wanneer is 1 april? "Verwarmingssystemen die wél in aanmerking komen zijn gaskachels en ingebouwde gashaarden met een energielabel ‘A’." En dit op een moment dat nieuwe huizen geen gasaansluiting meer mogen hebben omdat ze 'groen' moeten verwarmen? Wat een mop zeg.
  • Hugo Van Meirvenne

    5 jaar geleden
    Ze zouden beter alle hout, kolen of pellet kachels verbieden, deze vervuilen meer dan benzine of dieselauto's.
  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    Wanneer stopt dat subsidiegedoe nu eindelijk eens;
  • Patrick Jonkers

    5 jaar geleden
    De "premie" betaald iedereen (geld van de taksbetaler) en de winst gaat naar de co stokers/verkopers.....toch een raar milieu bewind hier in Belgie. Vooral het zuiden van het land gaat daar 80% van "incaseren"