Illustratiebeeld, klimaatmars in Hasselt.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, klimaatmars in Hasselt. © Mine Dalemans

“Meer dan helft van de Belgen is voorstander van bindende klimaatwet”

Iets meer dan de helft van de Belgen (53 procent) vindt dat ons land met een bindende klimaatwet moet komen. Dat blijkt vandaag uit een peiling die werd uitgevoerd in opdracht van Sign for my Future, een burgerinitiatief dat zelf ook achter die eis staat.

24 reacties

  • peter colson

    5 jaar geleden
    Deze enquête moet een zeer grote korrel worden genomen. Mensen die de stigmatisering door die groene sekte niet genegen zijn, en dat is een veel grote groep, laten die enquêtesite links liggen waardoor er met hun mening totaal geen rekening wordt gehouden. Houdt zo'n enquête in de verkiezingsbureau samen met de federale verkiezing en je krijgt een totaal ander beeld.
  • paul janssen

    5 jaar geleden
    Kijk eens naar de landen en steden waar ze met een lap voor hun mond door de straten wandelen en fietsen dan weet je dat België, een wereldstad groot, hier niks aan kan veranderen. Allemaal opgeblazen bullshit.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Tot ze de rekening krijgen dan is 90 % tegen de klimaat wet.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Dan moet men wel goede maatregelen nemen! Diesel afschaffen en vervangen door batterijen lost niets op, integendeel je verplaatst het probleem. De koeien stoten meer uit dan alle auto's samen.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Als het burgerinitiatief dat 'sign for my future' heet maar aan 53% komt met hun - waarschijnlijk zéér objectieve - peiling dan weet je dat er nog geen 10% van de gehele bevolking van wakker ligt.