Özil en Gulse overhandigen Erdogan een uitnodiging voor hun huwelijksfeest in Istanboel.
Volledig scherm
Özil en Gulse overhandigen Erdogan een uitnodiging voor hun huwelijksfeest in Istanboel. © AP

Duitsland opnieuw woedend op Mesut Özil: sterspeler nodigt Erdogan als eregast uit op zijn trouwfeest

Buitenlands voetbalMesut Özil heeft in Duitsland opnieuw voor een politieke rel gezorgd. De aanvaller van Arsenal heeft de Turkse president Erdogan als eregast op zijn trouwfeest uitgenodigd. Vorig jaar was de hetze al groot toen de twee even voor de start van het WK voetbal poseerden voor een foto. Dat leidde tot een definitieve breuk tussen Özil en de Mannschaft.

14 reacties

  • marc germeau

    5 jaar geleden
    Rudolf J: Lees eens een paar boeken of artikels. Erdogan is een dictator en hij is heus niet te vergelijken met wie dan ook in ons land. Ozil zal wel een vriendje zijn van Erdogan, want die rekent op de naïviteit van de Rijke Bekende Turken voor wie dit regime heel gunstig is.
  • Frank Vandenbussche

    5 jaar geleden
    Hij nodigt uit wie hij wil op zijn trouwfeest in Istanbul. Uiteraard. Maar het is even evident dat hij gezien zijn status en als rolmodel bewust kiest voor de controverse. Probeer me niet wijs te maken dat hij dit niet zag aankomen... Alleszins, het past 100% in Erdogans politiek ten opzichte van Europa = misachting door ge(mis)bruik te maken van onze westerse waarden en vrijheden. Turkse diaspora wordt meer en meer voor de keuze gesteld.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    heeft bijna afgedaan als voetballer ,en is al op zoek naar een nieuw vet betaald jobke ,en wie beter dan zijn president,nu wat is daar mis mee? ik moet dieje erdogan ook niet ,maar worden wij beter geregeert denkt u ,ze zitten daar allemaal voor de poen die u allemaal hun schenkt dus zeur niet en stem op betere in de toekomst
  • marc germeau

    5 jaar geleden
    Wat ik er erg aan vind is dat Erdogan de mensen van de Turkse diaspora aanspoort om enkel rekening te houden met de Turkse politiek, godsdienst en cultuur en niet met die van het opvangend land. Dat wetende gaaat Ozil stevig in de fout, want inderdaad, internationale voetballers representeren het land waarvan ze het shirt dragen. Löw moet anngemaand worden Ozil te negeren..
  • Rudi Bollaerts

    5 jaar geleden
    Als je dan toch zoveel respect heb voor de president van je land van afkomst ga dan terug ,trouwens een van de meest overroepen spelers die er ooit geweest zijn .