AP
Volledig scherm
© AP

Britse regering zoekt in allerijl naar noodoplossing voor “grondwettelijke chaos” na verrassende beslissing parlementsvoorzitter

De Britse regering onder leiding van premier Theresa May zoekt een uitweg om verder te gaan met de brexit. Binnen de regering werd er volgens sommige waarnemers “gechoqueerd” gereageerd op de uitspraak van de voorzitter van het Lagerhuis, John Bercow, gisteren. Die besliste dat May de parlementsleden niet zomaar kan vragen voor een derde keer over haar deal te stemmen, nadat ze de twee voorgaande stemmingen al met overweldigende meerderheid verloor.

32 reacties

  • mich lee

    5 jaar geleden
    Guy Van Becelaere, het VK was nooit echt in de EU. Vanaf de EU (1992) hadden ze bepaalde uitzonderingen. De Gaule had gelijk toen hij tot 2 maal toe het lidmaatschap van het VK tegen hield.
  • Guido Goyvaerts

    5 jaar geleden
    Wat een circus
  • Filip Vandecaesbeek

    5 jaar geleden
    Groot gelijk, uiteraard kan dit niet, net zoals het niet kan opnieuw een referendum te houden. Als een nieuw referendum niet kan kun je ook je een nieuw voorstel niet eindeloos laten stemmen tot het uiteindelijk er door is.
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    het zal me een worst wezen , maar als er toch landen zouden uit de eu gaan houd ik UK er liever in , en landen als de vroeger oostblok landen er uit ,UK is sterk en niet afhangelijk van ons geld , wat je niet van de vroeger oostblok landen kan zeggen , het zijn die waaraan europa kapot ga , die hebben niets en enkel maar langs de kas passeren ,UK is echt niet het slechtste voor ons ,en een van de rede dat de mensen stemde voor britex is gewoon dat ze het beu zijn voor die landen alles te betalen
  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    Het zou absurd zijn mochten de Britten nog mogen deelnemen aan de Europese verkiezingen.