Archiefbeeld. Premier Charles Michel, Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) en Kristof Calvo (Groen).
Volledig scherm
Archiefbeeld. Premier Charles Michel, Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) en Kristof Calvo (Groen). © BELGA

Regering kan grondwetswijziging tegenhouden

binnenlandAls Kamer en Senaat het eens raken over een lijst met grondwetsartikelen die herzien mogen worden, is het niet zeker dat de regering zal volgen. Premier Charles Michel heeft dat gezegd aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA), zei die laatste vandaag in de Kamer. Oppositie en Open Vld vinden dat de minderheidsregering in lopende zaken een eventuele parlementaire consensus moet respecteren.

8 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Nutteloos gepalaver. Als de Franstalige partijen inbegrepen de MR en zelfs bepaalde Vlaamse partijen er niet happig op zijn zal die 2/3 meerderheid er in beide kamers toch niet komen. Moest die er wel komen dan zijn we op weg naar een ramp. Bij elke grondwetsherziening die sommigen niet zint zal er gebakkeleid worden en zullen belangenconflicten ingeroepen worden. De N-VA zal het land helemaal onbestuurbaar maken en van beleid geen sprake meer.
  • Valentin Valmont

    5 jaar geleden
    Een soort cordon sanitaire om gewoon door te gaan met een verouderde wetgeving en zakkenvullerij. Zij die geen verbetering of verandering willen voor hun bevolking zijn het niet waardig in de politiek te zitten, laat staan ervoor betaald te worden met belastingsgeld.
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    Als de regering was afgetreden, zoals het hoort als je coalitiepartner met 1/3 van de mandaten opstapt, dan hadden we nu misschien al een nieuwe volwaardige regering, en dan zouden dit soort discussies niet nodig zijn.
  • Pieter Janssens

    5 jaar geleden
    Gelukkig zijn er nog slimme mensen. NVA leid ons naar armoede en is enkel voor de rijken. bewijs hebben , Ze kijken naar de Romeinen en denken dat ze wereldleiders zijn. Alleen hebben ze enkel een kleine provincie op de wereldkaart. Met minder mensen dan ieder grootstad dat geleid wordt met 1 persoon...
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Het was afgesproken bij Michel-1 de grondwet te herzien met name ook het communautaire, lees Confederatie. PS-Magnette weigert daarover te spreken, MR-Michel bibbert.