Onderzoek bij de tram.
Volledig scherm
Onderzoek bij de tram. © Michel van Bergen

Dit is waarom de schietpartij in Utrecht mogelijk een terreurdaad is

In een persbericht schrijft het Nederlandse Openbaar Ministerie dat  ze “ernstig rekening houdt met een terroristisch motief” dat verdachte Gökmen Tanis ertoe heeft aangezet om in een tram in Utrecht het vuur te openen. Gisteren werd er, vanuit de omgeving van de verdachte, nog vooral op gehint dat het zou gaan om een wraakactie in de relationele sfeer. Wat is er nu veranderd?

6 reacties

  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    Vaak stomdronken, dus geen radicale islamist. Hoogstens één die van beide walletjes eet...
  • Dirk Desart

    5 jaar geleden
    Hij richtte zich op 1 persoon en schoot ook op de mensen dat haar wilden helpen, in een tram. Een terrorist zou toch eerder door de tram gaan en schieten op alles wat hij maar kan raken?
  • Jan Deblaere

    5 jaar geleden
    Ik begrijp tot nog toe nog altijd niet hoe het eerwraak zou kunnen zijn. Zoals het OM stelt is er geen relationele band tussen de dader en de slachtoffers. Waarom willen de Nederlanders niet toegeven dat ook zij het slachtoffer geworden zijn van een aanslag ? En waarom was de entourage van de dader er als de kippen bij om van een familievete en eerwraak te spreken ?
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Het is een terreur aanval de dader hield er jaren eerder al extreme trekjes op na. Zo iets groeit enkel maar verder en ontploft dan een keer zo als nu gebeurd is..
  • Joël Versin

    5 jaar geleden
    Misschien zich beter bezig houden met de gevolgen dan met de redenen... Redenen die een verstandig mens toch nooit echt kan begrijpen...