Barbarin werd gisteren bij de paus ontvangen.
Volledig scherm
Barbarin werd gisteren bij de paus ontvangen. © EPA

Paus weigert ontslag veroordeelde Franse kardinaal

Paus Franciscus heeft vanuit het principe van "vermoeden van onschuld" het ontslag geweigerd van de Franse kardinaal Philippe Barbarin, zo heeft de Franse  prelaat bekendgemaakt, eraan toevoegend dat hij "een tijd" in retraite gaat in het diocees Lyon. Barbarin (68) werd vorige week door de correctionele rechtbank van Lyon veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel, omdat hij het seksuele misbruik van een minderjarige door een priester in zijn bisdom niet had aangeklaagd.

10 reacties

  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Oei, welke deur zou Sint Pieter nu geopend hebben voor onze komende heer? We zullen het nooit te weten komen. De meesten onder hun hebben de hemel op aarde genomen, daar waren ze reeds zeker van. Het mysterie van het geloof.
  • Hubert Wouters

    5 jaar geleden
    Is het niet hoogtijd om het instituut buiten de wet te stellen. De paus is duidelijk ook gene brave. Eigenlijk zou men alle religies moeten verbieden.
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Wat een geluk, m'n dag kan niet meer stuk want zogezegd progressieve paus viel vandaag zwaar door de mand!
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Lap! deze paus heeft er ook gelegen, blijkbaar willen ze in Rome al hun kerken leeg om er supermarkten van te maken met het altaar als wijnbar...
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Dit pausje houdt dus de hand boven het hoofd van deze kardinaal. Als die kardinaal schuldig blijkt dan kan deze paus ook maar oprotten. De klucht begint weer.