Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

En u? Kwart van de Belgen gaat niet jaarlijks naar de tandarts

Ruim een kwart van de Belgen is in een periode van drie jaar geen enkele keer naar de tandarts geweest. Vooral de jongste en de oudste leeftijdsgroep scoren slecht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Intermutualistisch Agentschap (IMA).

12 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Daniel Bamps ,wel best ,ik 79 jaar heb mijn eigen tanden en nog wel alle behalve de wijsheidstanden die operatief dienden verwijderd wegens geen plaats,al heel mijn leven en vroeger was het zeer duur wegens niet terugbetalen ga ik 2 x jaarlijks op controle,heb wel vullingen maar heb mij nooit kunnen voorstellen zo klapperend gebit in mijn mond te hebben,gedacht alleen al,het is een kwestie van discipline net zoals je lichaamsgewicht op peil te houden en gezond te leven.
  • Daniel Bamps

    5 jaar geleden
    gemakkelijk te begrijpen dat 75-plussers niet gaan . Wie heeft er op die leeftijd nog eigen tanden . Ik zie dus ook het nut niet in waarom iemand jaarlijks naar de tandarts zou gaan wanneer hij boven en onder een prothese heeft
  • Gerda Vetmuylle

    5 jaar geleden
    @ Ian Vandenbossche : wat een gelal, een gepensioneerde krijgt op tandheelkundige zorgen een verhoogde tegemoetkoming en betaald géén supplementen noch erelonen. Ik ben invalide, 1200 euro inkomsten en ga 3 keer per jaar naar de tandarts dat kost mij haast niets, zelfs voor gewone controle, overdrijven en fantasie daar hebben de meesten geen gebrek aan.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Als gepensioneerde is het quasi onmogelijk om de torenhoge supplementen van tandartsen, paradontologen, endotologen enz enz te betalen.
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    En ik ? Het is ondertussen ongeveer 7 jaar geleden dat ik nog in de tandartsstoel zat. Het was toen 183 euro voor ongeveer 20 min werk. Dit is voor mij niet langer en meer te betalen. Als mijn tanden uitvallen mixer ik mijn voedsel wel. Een mixer is goedkoper dan de tandarts.