Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Wat zijn ‘yogasnuivers’, en waar komt de term vandaan?

Het was een opmerkelijke quote waarmee Antwerps burgemeester Bart De Wever de drugsproblemen in zijn stad aankaartte: “Ik erger mij rot aan de yogasnuivers die bijvoorbeeld opkomen voor luchtkwaliteit, maar er blijkbaar geen enkele moeite mee hebben dat ze een criminele keten in gang houden.” Dat vraagt om een woordje uitleg, want wie zijn die ‘yogasnuivers’ waar hij het over heeft en van waar komt die term?

72 reacties

  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Politiekers zijn in fout ! Drugsverslaafden weert die uit het ziekenfonds wij moeten dat niet betalen terwijl er geld te kort is voor onze mensen !
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    hier zijn blijkbaar veel druggebruikers op hun tenen getrapt .mensen van 25of30 jaar zien geen probleem maar kunnen niet meer stoppen en als ze 50 jaar zijn zien ze eruit als een zombie met alle miserie voor de maatschappij.
  • Jean Pierre Bovele

    5 jaar geleden
    Drugs legaliseren dat is pas dweilen met de kraan wagenwijd open!!! Nuchter kunnen nadenken is blijkbaar niet meer van deze tijd. Ze hebben het jaren geleden al uitgetest in Noorse landen met als catastrofaal resultaat 30% gebruikers en terug naar nultolerantie. Probleem opgelost!!!
  • Firouze sali

    5 jaar geleden
    De tonnen cocaine komen niet uit de lucht vallen in antwerpen. Die zullen blijven verscheept worden. Voorkomen is beter dan genezen.
  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    BDW schiet weer op onschuldigen. Die mensen doen echt niemand kwaad. Leveranciers en politici die de verkeerde daders aanduiden, dat is pas gespuis!
  1. Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord. We hebben alleen maar méér vragen”
    PREMIUM

    Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord. We hebben alleen maar méér vragen”

    “Ga even zitten. We hebben uw mama gevonden.” Met dat telefoontje kreeg een stomverbaasde Jo Defever (56), de zoon van de vermiste Annie De Poortere, zaterdagnacht te horen dat er resten van haar lichaam in de tuin van hun buurman in Sint-Martens-Latem zijn teruggevonden. Dertig jaar na haar verdwijning. Hier spreekt zoon Jo voor het eerst: “Dat het verhaal nu zó een wending neemt: nee, dat had ik niet meer voorspeld.”
    Sint-Martens-Latem
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    43

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.