Lieve chimpansee ontfermt zich over kitten

In de Russische Zoo ‘Irkutsk' werd onlangs een kitten gevonden in een kooi. Niemand wist hoe de kleine kat daar geraakt was, en ook niemand was geïnteresseerd om ze mee te nemen naar huis vanwege haar ‘lelijke’ staart. Het personeel besloot om de kat Bobby te noemen, en haar te onderzoeken op ziektes of besmettelijke aandoeningen.

tica

Toen Lea de chimpansee plots de kitten zag zitten in het hok naast haar, kon ze naar niks anders nog kijken. “Lea zag Bobby zitten door het raam en ze was erdoor gefascineerd. Elke keer opnieuw keerde ze terug naar dat ene stukje raam waar ze Bobby kon zien zitten”, zegt iemand van het personeel.

“Toen Bobby uit quarantaine mocht, hebben we ze laten kennismaken met Lea. Ze waren alle twee zo blij! Bobby was heel blij met gezelschap want ze was lang eenzaam geweest. En Lea had iemand waarvoor ze kon zorgen.”

Sinds die ontmoeting zitten Lea en Bobby vaak bij elkaar, en zorgt het personeel van de zoo voor een verbinding tussen de twee hokken zodat de twee elkaar kunnen zien wanneer ze willen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer