Het Amerikaans leger gebruikt voor hun luchtaanvallen in Somalië bemande en onbemande toestellen, zoals deze  Reaper.
Volledig scherm
Het Amerikaans leger gebruikt voor hun luchtaanvallen in Somalië bemande en onbemande toestellen, zoals deze Reaper. © AP

Amnesty: “Burgerdoden bij ‘verborgen’ Amerikaanse oorlog in Somalië”

Er zijn geloofwaardige bewijzen dat in Somalië veel burgers omkomen bij Amerikaanse luchtaanvallen. Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport, getiteld ‘The Hidden US War in Somalia'. De Amerikaanse regering moet dit onpartijdig en grondig onderzoeken, klinkt het. 

4 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    AI moet eens kiezen , ofwel nemen we de slachtoffers erbij , wat erg jammer is , ofwel laten we al schabaab gewoon zijn gang gaan met veel erger gevolgen voor de bevolking , je kan nu eenmaal geen omelet maken zonder de schaal te breken .
  • August Leemans

    5 jaar geleden
    Waar is de claim van Amnesty International aan het adres van IS voor de moorden en de slachtoffers die gevallen zijn in hun zelf uitgeroepen kalifaat. Ik heb hen niet gehoord en ik geloof niet in een organisatie die met twee maten en twee gewichten werkt.
  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Collateral damage is onvermijdbaar bij oorlogsgeweld. Criminele terroristen mengen zich tussen de burgerbevolking of gebruiken die als schild tussen hen en de strijdkrachten. Is altijd zo geweest, zal altijd zo zijn. Maar dat 99% van de doden de moordenaars zijn waarop gejaagd word vergeet men te vermelden.
  • Dimitri Struyf

    5 jaar geleden
    Tja, daar zitten waarschijnlijk es geen Russen om de schuld op te verschuiven.