thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Elke dag een joint? Drie keer meer kans op psychose

Voor het eerst is een duidelijk en omvangrijk verband bevestigd tussen cannabisgebruik en psychose. In Amsterdam blijkt de helft van de eerste psychoses te wijten aan een dagelijkse joint. “Nederwiet komt ook op de Belgische markt terecht.”

31 reacties

  • Miguel N. Noridine

    5 jaar geleden
    Lol ik blow al reacreatief sinds mijn puberjaren met mijn kameraden. We zijn ondertussen gemiddeld 35 jaar, hebben allemaal kinderen die het goed doen op school, hebben allemaal een goedbetaalde carriere en niemand van ons heeft een psychose. Ik spreek hier over 5 man.... Maar we drinken geen alcohol, sporten nog steeds met zijn allen, letten op onze voeding en zoeken een goede balans tussen werk en prive...
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Er bestaat een verhoogde kans op psychose. Een schoolgenoot voelde zich destijds zo stoer met zijn joints. Meer dan 20 jaar later kwam ik hem weer tegen. Geen zinnig woord kwam er nog uit, shaken als een gek en zijn korte termijngeheugen was blijkbaar al een hele tijd op vakantie. Op amper 10 minuten vroeg hij of ik geen sigaret had. Ik rook niet, dus.
  • Patrick Proost

    5 jaar geleden
    Beste Mario, waarom zou men gebruikers in kaart moeten brengen? Onze overheid voorziet ons reeds van de nodige drugs zoals u zegt in de vorm van tabak, bier, cafeïnes,... deze mensen worden toch ook niet geregistreerd? Of moet ik aannemen dat u een caanabisgebruiker alsnog bestempeld als een zwakke? Ik rook dagelijks méér dan één en kan in de grootste overtuiging melden dat ik met de minste psychoses rondloop...Dit artikeltje is nog maar eens een zoveelste poging van enkele zeer conservatieven!!
  • dirk Driessens

    5 jaar geleden
    Ik smoor al 23 jaar 2 jointjes per dag geen last van meer last van de verzuurde samenleving das schadelijker soos zouden ze beter eens wat smoren de wereld zou betere plaats zijn
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    @erik jagers, het is door zo te stigmatiseren en het zwart wit kijken, dat men nooit het volledige plaatje van cannabis kan zien of onderzoeken. Als gezondheid en veiligheid uw bekommernis is, dan ook geen alcohol, tabak en wagens op fossiele brandstof meer, voor niemand. Aan kortzichtige ideeën of argumenten geen gebrek hoor, aan oplossingen daarentegen.