Voor de komende vijftien jaar kies je zelf: blijf je in het oude systeem waarbij de digitale meter virtueel terugdraait, of stap je in het nieuwe systeem waarbij je betaalt voor het effectieve gebruik van het net?
Volledig scherm
Voor de komende vijftien jaar kies je zelf: blijf je in het oude systeem waarbij de digitale meter virtueel terugdraait, of stap je in het nieuwe systeem waarbij je betaalt voor het effectieve gebruik van het net? © Digitalemeter.be

Digitale meters: er is een oplossing voor eigenaars van zonnepanelen

LiviosBouwsite Livios meldt dat het Vlaams parlement eindelijk een akkoord bereikt over de uitrol van de digitale meter. Die staat gepland vanaf 1 juli 2019. Laat jij nog zonnepanelen plaatsen voor eind 2020? Dan kan je ervoor kiezen om 15 jaar na installatie van het huidige tarief te genieten.

83 reacties

  • Koen Colpaert

    5 jaar geleden
    Mijn zonnepanelen liggen op mijn dak van het jaar 2010 nog 9j en dan zullen die zonnepanelen nogal van mijn dak vliegen.en nu aan de politiekers gericht,nooit of nooit investeren ik nog in België en winkelen ga ik in buitenland doen,bende grote graaiers
  • Marc breugelmans

    5 jaar geleden
    De mijn liggen nu 8 jaar,nog 7 en dan gaan ze eraf.
  • Marcus Vertongen

    5 jaar geleden
    Als de zon fel schijnt, een verlengkabel naar de buren tegen een redelijke vergoeding. Loopt de staat toch BTW mis. Het blijft mijne elektriciteit en ik doe er mee wat ik wil en ik zal dan wel bepalen aan wie ik mijn kleine overproductie geef.
  • Chris Verbrugghe

    5 jaar geleden
    Bedoeling is om over 24 u een verschillend tarief te hanteren met deze slimme meters, met duurste tarief 's avonds als de mensen thuis zijn. Zonnepanelen wekken overdag 'goedkope' tarief op, als de eigenaar dan zijn opgewekte energie 's avonds gaat verbruiken betaalt hij een hoger tarief. Een betaalbare batterij graag.
  • Yaya Canango

    5 jaar geleden
    Eens mijn panelen versleten vliegen ze eraf!!!!!