De vakbonden klagen onder meer over de stijgende werkdruk, de hoge ziektecijfers door psychosociale aandoeningen en de uitstroom van directeurs en starters.
Volledig scherm
De vakbonden klagen onder meer over de stijgende werkdruk, de hoge ziektecijfers door psychosociale aandoeningen en de uitstroom van directeurs en starters. © Marc Colpaert

Hoe zwaar laat de grote onderwijsstaking zich voelen? Een overzicht

Heel wat leerkrachten hebben vandaag het werk neergelegd. Ze protesteren tegen de stijgende werkdruk, de hoge ziektecijfers en de uitstroom van directeurs en starters, en ze eisen meer investeringen. Hier en daar liet de onderwijsstaking zich stevig voelen. 

31 reacties

  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Gezien wij 2000 leerkrachten ,5000 politieagenten ,500 magistraten en nog zoveel meer mensen nodig hebben en de regeringen geen geld hebben en er ook geen mensen te vinden zijn ,zullen we wellicht in Azië moeten gaan zoeken .Dit is het einde van een decennia lang mismeesteren door de voorgaande en deze regeringen .
  • Benito Mussilini

    5 jaar geleden
    Mensen die denken dat leerkrachten maar 28u per week werken, kennen duidelijk niemand die leerkracht is. Informeer jezelf voor je straffe uitspraken hier post.
  • Werner verschooten

    5 jaar geleden
    Laat al die kritikasters eens een half jaartje meedraaien in een school. Als ze het telkens weer hebben over veel vakantie, waarom stappen ze er zelf niet in? - Lager loon dan privé, - geen bedrijfswagen, - geen 13de en 14de maand, maar wel de pispaal van ouders en leerlingen. Arm Vlaanderen, arme kritikasters.
  • Ludo Van Uffelen

    5 jaar geleden
    Al het onderwijzend personeel verbieden van een tweede job in bijberoep te doen!
  • Roger Poot

    5 jaar geleden
    Veel pedagogische projecten, weinig lesgeven....