Antwerpse politie controleert extra in buurt waar granaat ontplofte: 78 voertuigen en 82 mensen tegengehouden

© Politie Antwerpen

De Antwerpse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag extra controles uitgevoerd in en rond Park Spoor Noord. Die controles werden dinsdag aangekondigd door burgemeester De Wever, nadat opnieuw een granaat was ontploft in de buurt. 78 voertuigen en 82 mensen werden vannacht gecontroleerd.

jvh

De buurt rond Park Spoor Noord wordt al langer regelmatig opgeschrikt door explosies met granaten, die vermoedelijk te maken hebben met het drugsmilieu. Het incident van dinsdag was er echter te veel aan voor burgemeester Bart De Wever (N-VA), die meteen extra veiligheidsmaatregelen aankondigde. Lees: identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en meer cameratoezicht om “het veiligheidsgevoel te versterken en criminelen te ontraden om gewelddaden te plegen”.

De eerste van die controles vonden vannacht plaats: in totaal werden er al 78 voertuigen en 82 personen gecontroleerd, dat meldt de Antwerpse politie op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen