In Peer zijn afgelopen nacht drie alpaca's gedood. Eén dier werd ter plaatse verorberd. De twee andere alpaca's werden dodelijk gebeten in de hals.
Volledig scherm
In Peer zijn afgelopen nacht drie alpaca's gedood. Eén dier werd ter plaatse verorberd. De twee andere alpaca's werden dodelijk gebeten in de hals. © Marco Mariotti

Drie alpaca’s doodgebeten door wolf in Peer: “Wat is het volgende? Een veulen?”

Drie alpaca’s zijn vanochtend doodgebeten in Wauberg bij Peer, vermoedelijk door een wolf. De kadavers werden gevonden langs de Zuiderstraat. Dit jaar alleen al beten wolven 35 schapen dood  in Noord-Limburg. De omwonenden zijn bezorgd.

123 reacties

  • Tom de clerck

    5 jaar geleden
    Vlaanderen is te klein voor die beesten. Het was een leuk idee van de Groenen, maar helemaal niet realistisch. We hebben geen reservaten die groot genoeg zijn, hoe lang vooraleer mensen/kinderen worden aangevallen? Wie zal dan de verantwoordelijkheid dragen?
  • Lodewijk Placklé

    5 jaar geleden
    Bescherm jullie dieren beter
  • Theo Deweerdt

    5 jaar geleden
    Alpacas zijn hier exoten. De wolf is hier thuis. Laat de natuur zijn gang gaan.
  • Dany Vandekerkhove

    5 jaar geleden
    Wat nu die wolven moeten toch ook eten als ze honger hebben de mens gaat ook stelen als hij niets meer te eten heeft.
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Frankrijk bilan 2018: 12515 schapen gedood door wolven, er waren 3674 aanvallen, het heeft de staat 30,1 miljoen euro gekost. En er komen elk jaar gemiddeld 1000 slachtoffers bij. Er is geen enkele afdoende bescherming tegen wolven, niet met honden, niet met afrastering, niks ! De wolf past zich vliegensvlug aan en komt zelfs de schapen uit de stallen halen. Alles is geprobeerd, maar tevergeefs.
  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. Sint-Truiden krijgt na zes jaar opnieuw EK-dorp op Grote Markt met ‘Bar Berlin’: “Feest voor alle Truienaren”
    PREMIUM

    Sint-Trui­den krijgt na zes jaar opnieuw EK-dorp op Grote Markt met ‘Bar Berlin’: “Feest voor alle Truienaren”

    De Grote Markt van Sint-Truiden moet in juni en juli één grote feestlocatie worden. Na zes jaar pakt de stad opnieuw uit met een scherm van 120m² groot om de matchen van de Rode Duivels tijdens het EK voetbal te volgen. Voetballiefhebbers kunnen bij ‘Bar Berlin’ terecht voor voorbeschouwingen, analyses en uiteraard de matchen zelf, maar daarnaast kan je er ook terecht voor de Midweekfeesten, kidsdays, een discoparty én de viering van ereburger Simon Mignolet.
    Sint-Truiden