De Landelijke Gilden van Klein-Brabant informeren over asbest
Volledig scherm
De Landelijke Gilden van Klein-Brabant informeren over asbest © rv

Binnenkort verplicht asbestattest bij verkoop van oudere woningen

Het Vlaams Parlement heeft vandaag het ontwerpdecreet rond Milieubeleid goedgekeurd dat tot een versnelde asbestafbouw moet leiden. Bij de verkoop van een gebouw wordt een asbestattest verplicht. Johan Danen van Groen noemt het decreet een goede start, maar het gaat volgens hem niet ver genoeg. Onder meer de huurders blijven in de kou staan, vindt hij.

38 reacties

  • Joeri Hosten

    5 jaar geleden
    Als asbestdeskundige vind ik dat een heel goede zaak, zodat de mensen weten wat ze kopen. Iedereen die het geldklopperij noemt kent er niet veel van, en weet de kosten van sanering niet of de gevaren. Een golfplaat of onderdak zijn eenvoudig te verwijderen, en zie je van ver. Maar de kosten om buisisolatie, asbesthoudende pleister,... te verwijderen starten vanaf 50.000 euro,... Een goede zaak en bescherming voor iedereen die iets koopt.
  • nico baelde

    5 jaar geleden
    En dan maar klagen dat de huizen duurder en duurder worden. De overheid ruikt weer geld bik de gewone man, wat kan hun de gezondheid schelen, het moet gewoon opbrengen.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Jaag de mensen nog wat meer op kosten met jullie belachelijke regelneverij .
  • Dean Vanbosch

    5 jaar geleden
    De zoveelste verkapte belasting!!
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Is zie hier voor mij een oud kkantinegebouw staan eigendom van de gemeente,reeds jaren in verval met loshangende electrische leidingen op de buitengevel en totaal verweerde ETERNIET golfplaten als dakbedekking! Wat zal hiermee gebeuren ? Moest reeds lang afgebroken zijn of is de gemeente een bevoorrechte partij tegenover de burger??