donderdag 21 maart 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Lezersbrieven

Het Prinsenhof in Beringen. Karel Hemerijckx

Woonzorgcentrum Prinsenhof

beringenHet woonzorgcentrum Prinsenhof in Beringen wordt onder verhoogd toezicht geplaatst door het Agentschap Zorg en Gezondheid, zo stond er in de krant. Het leven daar is inderdaad geen prinsenleven.

De verzorging laat duidelijk te wensen over. Er zijn geen wekelijkse baden voor alle bewoners. Het dagelijkse wassen van de bewoners is eerder een “kattenwasje”. Bewoners met dementie zitten in vuile klederen.

De medicatie verloopt niet correct. De bellen van de bewoners, die te vaak bellen, worden uitgetrokken. Er is een besparing op het aantal pampers per dag.

Fysieke klachten van bewoners worden niet ernstig genomen. Het eten is “afgewogen”, met weinig tot geen groenten, met besparingen op broodbeleg en koffie. De bewoners moeten extra betalen voor bijvoorbeeld een hotdog bij een carnavalsactiviteit. Ze moeten betalen voor een paasbrunch (12 euro per persoon, bovenop de maandelijkse betaling van 1.500 tot 1.800 euro per persoon)

Het wanbeleid is ingezet op het ogenblik dat de investeerders 60 kamers hebben bijgebouwd. Helaas hebben ze het personeel, nodig voor een goede werking, niet aangenomen.

Mieke Van Meulder,

Oud-vrijwilligster van Prinsenhof

BRIEVEN@HBVL.BE

Longkanker

Zelf ben ik al in contact gekomen met longkanker. Ik was nog erg jong toen mijn opa stierf door longproblemen. Daarom ben ik een groot voorstander van de screenings. Uit een UA-studie blijkt dat de screenings door een CT-scan al vele levens hebben gered.

De optie om een pakje sigaretten duurder te maken om zo de screenings te kunnen bekostigen is dan ook een goed idee. De screenings zijn er voor de rokers zelf, daarom zouden ze er zelf ook wel iets aan mogen bijdragen. Misschien dat door het verhogen van de kosten van een sigarettenpakje en de invoer van de scans, de rokers ook meer gemotiveerd worden om te stoppen of te minderen. Het feit dat de screenings al echt goede resultaten hebben opgeleverd zou de doorslag moeten geven om ze ook daadwerkelijk in te voeren.

Fietsparking ZOL

Zoals onze oudburgemeester van Genk terecht opmerkt, is de aanleg van fietsstraten een echte meerwaarde voor meer fietsverkeer. De Reinpadstraat en de Schabartstraat in Genk zijn mooie voorbeelden hiervan.

Het is dan ook spijtig dat de fietser die naar het ZOL fietst, eenmaal daar naar de fietsparking geleid wordt door een parkeergarage. Hij moet enkele honderden meters in- en uitvoegende auto’s ontwijken, om nog maar te zwijgen van de uitlaatgassen die hij te slikken krijgt. En dat voor een instelling die een gezonde levensstijl zou moeten propageren.

Dewinter

Zondag was Filip Dewinter te gast in De Zevende Dag, naar aanleiding van de aanslag op een moskee in Nieuw-Zeeland. Wat we al langer wisten is nog maar eens gebleken: hij verspreidt islamhaat.

De aanslagen op moslims is Nieuw-Zeeland beschouwt hij als “oog om oog, tand om tand”, een antwoord op eerdere terreurdaden van IS en andere terreurorganisaties. Maar hij vergeet te zeggen dat extreemrechtse politici zoals hij dit geweld en deze haat gewild aanwakkeren. Nu verklaren dat hij de aanslag op de moskee barbaars vindt, toont alleen maar aan hoe hypocriet hij is. Heeft het Vlaams Belang niet een videospel gemaakt waarin men zoveel mogelijk moslims moet doden?

Dewinter is een democratisch verkozen politicus met spijtig genoeg maar één doel : de islamofobie aanwakkeren om zoveel mogelijk stemmen te behalen.

Elektrische auto’s

Ik hoorde Bart Tommelein op Radio 1 voorstellen om de salariswagens alleen nog fiscaal gunstig te behandelen als het “groene” (lees elektrische of hybride) wagens zijn. Als bijkomend voordeel ziet hij op die manier een tweedehandsmarkt ontstaan, zodat ook particulieren een elektrische auto kunnen kopen.

Ik denk dat hij zich hierin schromelijk vergist. Immers, het huidige type batterijen verslijt en gaat uiteindelijk kapot. Voor de prijs van een nieuwe set batterijen kan je al een splinternieuwe middenklasser kopen. Wie gaat zo gek zijn om dat risico te lopen? De realiteit zal zijn dat een tweedehandse, elektrische auto onverkoopbaar is en de bedrijven hem dus volledig moeten afschrijven in de boeken.

Bpost

We hebben onze post via Bpost twee weken laten bewaren en betaalden voor deze ‘dienst’ 22,95 euro. Je kunt echter je post alleen per hele week laten bewaren, enkel van maandag tot maandag.

Toen ik op zaterdag onze post wilde afhalen, zei de mevrouw achter het loket nogal kortaf dat de postbode onze post maandag zou afleveren. Ze had geen sleutel van de kast waarin de post bewaard wordt, beweerde ze.

Fijn als je je eigen post niet kan krijgen. Misschien propt de postbode de post in onze brievenbus als we niet thuis zijn. Dan gebeurt exact wat wij wilden voorkomen: dat onze brievenbus uitpuilt en iedereen kan zien dat wij niet thuis zijn. Of misschien wordt de post wel door iemand anders meegenomen. En voor deze ‘service’ betalen wij dan 22,95 euro. Wij hebben al naar andere oplossingen gezocht, maar alleen Bpost levert deze ‘service’, ze hebben een monopoliepositie.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws