De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern staat de pers te woord.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern staat de pers te woord. © AFP

Nieuw-Zeeland verbiedt verkoop van aanvalsgeweren en automatische wapens

Nieuw-Zeeland gaat alle automatische en semi-automatische aanvalswapens zo snel mogelijk verbieden. Dat maakt minister-president Jacinda Ardern bekend. Om een stormloop op de wapens te verhinderen voor de nieuwe wetgeving in voege treedt, stelde de regering alvast een voorlopige regeling op. Op 11 april  wordt de wet definitief gemaakt, aldus minister van Politie Stuart Nash. 

22 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Karel Tichmann, en zo degenereert dan de helft van de vele caferuzies elk weekend in een bloedbad.
  • Jakob de schutter

    5 jaar geleden
    Karel tichmann, daarmee dat er in amerika, waar bijna iedereen een wapen heeft, er geen schietpartijen meer zijn.... Er sterven daar trouwens meer mensen door accidenten met vuurwapens, dan dat er doden vallen met schietpartijen.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Gerry Cle, een beetje pragmatisch blijven, aub. Vele schietclubs hebben meer dan 1000 leden, die soms tientallen wapens bezitten. Moeten die dan tienduizenden wapenkluizen installeren? Gaat u van de schietclubs dan voorraadkamers voor de zware criminaliteit maken? Hoe gaat u controleren of een schutter geen wapen of een onderdeel buiten smokkelt? Iedereen fouilleren? Trouwens, een hobbyschutter mag zijn wapen niet naast zijn bed bewaren, daar zijn heel duidelijke regels (en controles) voor.
  • Love Russia

    5 jaar geleden
    Dus straffen maar legale eigenaars..bravo..
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    70.000 handtekeningen, iets meer dan 1% van de bevolking en ze wisten natuurlijk waar handtekeningen te verzamelen en wie te laten tekenen. Heel democratisch.