File in Vlaanderen.
Volledig scherm
File in Vlaanderen. © Florian Van Eenoo photonews

Koning auto blijft woon-werkverkeer domineren, enkel fiets biedt weerwerk

De auto blijft met enorme voorsprong de heer en meester in het woon-werkverkeer in Vlaanderen. Bedrijven die buiten de steden gevestigd zijn, zagen het aandeel ervan bij hun werknemers zelfs nog lichtjes toenemen. 

92 reacties

  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Beste jan wind regen hagel ,niks houdt me tegen.enkel ijzel .je hebt gelijk wat betreft fiets voor korte en middellange afstand.maar weersinvloeden daar bestaan zeer goede fietskleding voor en een dosis karakter .
  • John Ulmer

    5 jaar geleden
    het is nochtans simpel: zolang je met de auto of fiets sneller op je werk bent dan met het openbaar vervoer, zal zelfs een hogere kostprijs daar niks aan veranderen, want tijd is onbetaalbaar. Niemand wil met het (onbetrouwbare) OV elke dag 12u van huis zijn als het met eigen vervoer op 10u kan.
  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    Homework of telework zou veel kunnen helpen, vooral voor de mensen die uren met de auto naar het werk gaan. Beter openbaar vervoer is welkom maar Ben Weyts neemt geen acties via De Lijn.
  • Tom De Backer

    5 jaar geleden
    Voor mijn deur stopt een bus, die stopt voor het bedrijf waar ik werk, ik ben minstens 30 tot 45 minuten onderweg. Die bus rijdt 1 keer per uur, inde zomer 1keer per 2u. Met de auto doe ik dat op 15 tot 20 minuten, met de fiets 22 minuten. 40-50M% van de tijd rij ik met de fiets ondanks dat ik een bedrijfswagen heb. Openbaar vervoer is een klucht hier in belgie.
  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    Enkel fiets biedt weerwerk? Hoe? Door tegen razende snelheid op de stoepen rond te vliegen? En de voetgangers, die moeten maar zien dat ze aan de kant gaan!