© Shutterstock

Negen leuke uitstapjes met kinderen tijdens de herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur, maar heb je geen idee hoe je de kinderen een hele week kan bezighouden? Samen met mamablogster Lobke Gielkens gingen we op zoek naar tien uitstapjes met de oogappels.

1. Spiekpietjes expo in Oostende

Alle Spiekpietjes staan klaar om te vertrekken naar de kinderen. Ze nemen afscheid van de Sint en stappen op de rug van hun vogel. Maar één Spiekpietje heeft heel veel pech. Hij komt in een zware storm terecht en valt naar beneden. Gelukkig blijft hij in een boom hangen. Uil heeft alles gezien en plukt het Spiekpietje uit de boom. Hoe dat afloopt, ontdek je tijdens de herfstvakantie in het Fort Napoleon in Oostende.

2. Ga naar het grootste overdekte speelplein van Brussel

Ketmet transformeert Abattoir tot het grootste overdekte speelplein van Brussel. Kinderen kunnen er elke woensdag tot midden november gratis spelen, dus ook nog in de herfstvakantie. Met Court Circuit, Playbox en Cookiefactory geven ze vorm aan Ketmet en bovendien krijg je er een gezonde en goedkope lunch aan Barattoir.

3. Breng een bezoekje aan de Boekenbeurs

De feestelijke tachtigste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen opent op 31 oktober de deuren. Met themadagen, nocturnes en een programma, onderverdeeld in acht thema’s, is er voor iedereen wat wils. En vergeet zeker niet de vele signeersessies van bekende en minder bekende auteurs.

4. Feestelijk kunstenfestival voor gezinnen

Deze elfde editie van ‘Rode Hond’ is een Leuvens kunstenfestival voor het hele gezin. Films, theater, expo’s, verhalen, workshops en muziek. Tijdens het evenement is alles op kindermaat. Kijk zeker eens naar het uitgebreide programma. Van donderdag 3 november tot zondag 6 november.

5.Kinderfilmfestival in Brussel

In de herfstvakantie openen de Brusselse filmhuizen weer hun deuren om het internationaal kinderfilmfestival Brussel te vieren. Het festival richt zich tot het jonge publiek vanaf twee jaar en biedt hen meer dan honderd films en een heleboel creatieve filmworkshops en cinéconcerten aan. Dit jaar staat alles in het teken van muziek. Want, wat is een tiende verjaardag zonder muziek?

6. Bouw een mega Meccano

Iedereen kent wel ‘Meccano’, het bouwspel waarmee je met bouten en moer en zowat alles kan maken. Klaar om erin te vliegen? Polsen opgewarmd om de grote bouten in te draaien? Tijdens Olapaloma Mekkano Grande in de Spil in Roeselare op 31 oktober ben je welkom met de hele familie vanaf 13 uur.

7. Harry Potter expo

De razend populaire expo van Harry Potter is nog te bezoeken in Brussel Expo. Die bevat decors van de meest populaire locaties uit de films zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor™ toren. Ontdek duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.

8. Organiseer een leuke activiteit met Halloween

Nodig de kinderen van de buren en hun ouders uit voor een avondwandeling en loop door de bieten. OOk een mogelijkheid: maak lantaarns van uitgeholde voederbieten die je bij je plaatselijke boer zeker wel zal vinden. Meer knutseltips voor het griezeligste feest van het jaar vind je hier.

9. Ga naar een de film

Momenteel zijn er een paar leuke films in de bioscoop zoals: ‘Mijn naam is Courgette’, ‘De Trollen’, ‘Storks’, ‘Woezel en Pip en Kiwi & Strit’. Of ga naar een leuke kinderfilm bij een cultuurcentrum bij jou in de buurt. Hiervind je alvast een leuk overzicht.

Meer inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje op Lobke’s site www.leukewereld.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer