Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Pollen niet alleen verantwoordelijk voor astma en hooikoorts maar ze vergroten ook kans op virale infecties

Pollen zijn niet enkel verantwoordelijk voor astma en hooikoorts, het stuifmeel is ook een onderliggende factor van virale infecties in de luchtwegen. Het ademhalingsslijmvlies wordt bij contact met pollen vatbaarder voor het herpesvirus, verantwoordelijk voor koortsblaasjes, windpokken en verkoudheden. Tot die vaststelling komen onderzoekers van de Universiteit Gent. 

4 reacties

  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Er waren vroeger ook pollen maar dan moest je van kindsaf aan op de hooizolder in het stof staan springen om het hooi te 'tassen' tot het stof uit je neus en oren kwam. Je speelde in het vuile water van de beek en stond elke dag tussen de koeien- en varkensstront. Nu komen ze met hun baby thuis in een steriele kamer, moeten de flesjes gekookt worden terwijl ik vroeger rechtstreeks van de koe dronk Hoe wil je dat mensen nog tegen een stootje kunnen?
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Vroeger werd met baby speciaal naar koeienstal Nu moeten de koeien-stallen zo hygiënisch zijn geen stro of mest Enkel antibiotica- Dat geen zin meer heeft !
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Sinds de zure regen, na eeuwen, nagenoeg is verdwenen krijgen we nu veel meer pollen als gevolg hiervan.
  • Patrick Vitalson

    5 jaar geleden
    Nee natuurlijk niet stress en smerige lucht zijn medeplichtig en eigenleik de oorzaak dat bomen meer pollen produceren. Maar ja het is tegenwoordig bijna strafbaar over het zieke klimaat te spreken!