Patrick Shanahan, interimminister van Defensie, werkte meer dan 30 jaar voor vliegtuigbouwer Boeing.
Volledig scherm
Patrick Shanahan, interimminister van Defensie, werkte meer dan 30 jaar voor vliegtuigbouwer Boeing. © REUTERS

Banden tussen Pentagon-baas en Boeing roepen vragen op, Amerikaanse Defensie start onderzoek

Het Pentagon heeft een intern onderzoek geopend naar de banden tussen interimminister van Defensie Patrick Shanahan en vliegtuigbouwer Boeing. Shanahan heeft meer dan dertig jaar voor Boeing gewerkt.

3 reacties

  • Liesbeth Tippels

    5 jaar geleden
    Op restaurant = in privésfeer, deontologisch niet in orde maar het merendeel van de deals worden daar besproken en we gaan deze belangrijke heren toch geen regeltjes opdringen zeker? Alles en iedereen aan de leiband, behalve zijzelf natuurlijk! De argumenten pro en contra deze methode hebben allemaal gelijk. Eerlijkheid bij deals heeft weinig te zien met de plaats, maar meer met de betrouwbaarheid van de betrokkenen! Politici en bedrijfsleiders scoren ondermaats hierop.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Als er in die privésfeer het een en ander wordt bedisseld tussen leidinggevenden, dan is er wel iets aan de hand. Dat gaan ze absoluut niet in het openbaar doen of op openbaar terrein.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    "hij heeft erover gepraat in de privésfeer" lijkt me duidelijk dat er dan geen regels overtreden zijn! een persoon heeft nog altijd recht op zijn eigen mening! Als hij het dossier zelf in een bepaalde richting duwt op ongeoorloofde wijze is dat iets anders.