Beschuldigde Mehrnaz Didgar wordt bijgestaan door meester Jef Vermassen in de assisenzaal.
Volledig scherm
Beschuldigde Mehrnaz Didgar wordt bijgestaan door meester Jef Vermassen in de assisenzaal. © Vertommen

Chirurge die dochter (14) vermoordde krijgt laatste woord: "Als ik de klok kon terugdraaien, zou dit niet gebeurd zijn”

Voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft Mehrnaz Didgar vanochtend het laatste woord gekregen. "Ik aanvaard elke beslissing", zei de neurochirurge. De 12-koppige jury is momenteel in beraad over de schuldvraag.

39 reacties

  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    Ik hoor dezelfde Jef nog steeds verklaren dat er geen bewijs hoeft te zijn om iemand schuldig aan moord te verklaren. Blijkbaar is volgens dezelfde Jef het omgekeerde ook mogelijk.
  • Elke Celis

    5 jaar geleden
    Een depressieve chirurg vermoordt haar eigen dochter. Stel nu nóg dat het effectief op vraag van de dochter gebeurde.. Dan zou een chirurg toch wel betere manieren kunnen uitwerken om soortelijke euthanasie te plegen? Maar een zak gedurende een vol kwartier dichtpitsen over het hoofd van uw kind.... Dát is voor mij de doorslaggevende factor in denken dat het toch niet zo'n barmhartige daad was. Sterkte aan Elines vader, wat een waardig man. Ik zou wraakzuchtiger zijn vrees ik...
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het handige aan vooruitdenken is, dat je naderhand de klok niet hoeft terug te draaien.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    De vrouwen jammeren altijd over discriminatie. Bij een misdaad worden ze altijd lichter gestraft dan een man. Waarom zou het deze keer anders zijn ?
  • George Verbeek

    5 jaar geleden
    Ongelofelijk, volgens Vermassen is dit moord uit liefde gepleegd dus vrijspraak gevraagd! Pardon?? Je moet maar durven, eerst uw kind te vermoorden, en dan vrijspraak te vragen.
  1. Neurochirurge moet niet naar de cel: vijf jaar cel met uitstel voor moord op haar dochter (14)
    binnenland

    Neurochi­rur­ge moet niet naar de cel: vijf jaar cel met uitstel voor moord op haar dochter (14)

    Mehrnaz Didgar is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar voor de moord op haar dochter Eline Pans (14). De jury hield dus rekening met verzachtende omstandigheden. De neurochirurge moet niet terug naar de gevangenis, maar moet zich wel laten opnemen in de psychiatrie. In een reactie liet ze optekenen dat ze “die tweede kans zeker zal grijpen”. Naar eigen zeggen pleegde ze de feiten omdat ze beiden depressief waren en omdat Eline meerdere keren aangaf dat ze wou sterven. Op 7-jarige leeftijd werd het meisje getroffen door schildklierkanker. Dat liet vooral mentaal sporen na en manifesteerde zich steeds duidelijker in haar tienerjaren. De beraadslaging over de strafmaat nam 2,5 uur in beslag. Assisenvoorzitter Peter Hartoch noemde dit “het zwaarste en moeilijkste proces uit zijn carrière”.
  2. KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    Dertig procent van de dak- en thuislozen heeft ook mentale problemen, vaak veroorzaakt net omdat ze geen thuis hebben. Een van die dakloze jongeren was George. George zat zijn hele leven in een jeugdinstelling. Op zijn achttiende stopte die hulp en kwam hij op straat terecht in Gent. Een op de drie jongeren die dak- of thuisloos is, komt ook uit zo’n jeugdinstelling. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens kon hem spreken: “Intussen gaat het beter met mij. Ik vond werk en een appartement.”