Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ANP XTRA

Wikipedia Duitsland hele dag op zwart uit protest tegen nieuwe Europese regels auteursrecht

De Duitse versie van Wikipedia staat vandaag op zwart. De online-encyclopedie demonstreert daarmee tegen de nieuwe Europese regels voor auteursrecht waar het Europese parlement volgende week over stemt. Er is alleen een verklaring te lezen op de site.

6 reacties

  • Thomas Anderson

    5 jaar geleden
    Dikke zever, het wordt tijd dat artiesten correct betaald worden en niet dat de grote tech bedrijven hier alleen maar rijker van worden.Ze hebben nog nooit zoveel verdient de artiesten nog nooit zo veel platforms gehad om gratis hun doelgroep te bereiken!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Nog maar eens een reden om eurosceptisch te worden. En dan maar klagen dat extreme populistische partijen steeds harder groeien.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Heeft niets te maken met artiesten, Ronny Vanelderen. Ook nu mag je geen beschermd werk publiceren. Maar de verantwoordelijk valt waar ze moet liggen. Bij deze die dat toch doet. Met de nieuwe regels zouden providers, platformen en zoekmachines alles zelf moeten controleren. Wat hen onbruikbaar maakt. Zelfs een link of een korte verwijzing naar een artikel zou niet kunnen. Dat haalt het web helemaal onderuit. Je eigen foto's posten kan niet. Want die wordenl zekerheidshalve geweerd.
  • Ronny Vanelderen

    5 jaar geleden
    Dikke zever, het wordt tijd dat artiesten correct betaald worden en niet dat de grote tech bedrijven hier alleen maar rijker van worden.
  • Kelly Verlinden

    5 jaar geleden
    Eindelijk eens berichtgeving hieromtrent. Deze regel is een schande en iedereen die dit steunt zou zich moeten schamen. Dag vrijheid, vrije pers, vrij internet en meer als dit er door komt. Auteursrecht kan op een andere en betere manier beschermd worden.