Bezoekers poseren op de rails in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau
Volledig scherm
Bezoekers poseren op de rails in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau © RV

Ophef over bezoekers die op spoorrails lopen in voormalig concentratiekamp

buitenlandOp sociale media circuleren steeds meer foto’s van mensen die op de spoorrails lopen in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Op de Twitterpagina van het Auschwitz Memorial wordt de bezoekers gevraagd om niet meer op de rails te lopen voor een foto. 

11 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Maddeleine Shwanselieber : in sommige culturen brengt de familie een dag door met de overledenen. Er wordt gepicknickt alsof de overledene niet dood is. Het hangt er gewoon van af hoe dat je het bekijkt. Ik heb alle archiefbeelden en de Shoah serie gezien, maar als ik daar was, zou ik ook op die rails stappen zetten uit respect. Gewoon om dat nogmaals in te beelden hoe luguber het was.
  • Maddeleine Shwanselieber

    5 jaar geleden
    guy bogaerts : mijn kinderen zijn opgevoed en hollen niet op een kerkhof, mijn kinderen zijn opgevoed en spelen en lachen niet op een kerkhof, ik heb medelijden met je ; echt zielig.
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    Ja, Jan Verbruggen, per ongeluk juist voor de ingang van Auschwitz. Speciaal naar daar gegaan om even een stukje over het spoor te lopen! Om op te vallen ja en voor Smoelenboek.
  • Guy bogaerts

    5 jaar geleden
    Is dit ook al een teken van geen respect te tonen? Waar gaat het toch naartoe met de miraalridders. Op een kerkhof zie je ook mensen lachen en kinderen achter iemand aanhollen, terwijl er ook honderden doden rond hun begraven zijn...
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Ik denk niet dat een iemand van die spoorlopers dit doet omdat hij geen respect zou hebben voor de slachtoffers van Auschwitz. De lijnen van een spoorweg geven nu eenmaal perspectief aan een foto. We kunnen toch ook niet iedere bezoeker van Auschwitz die glimlacht voor een foto de toegang ontzeggen.