© Katleen Martens

© Katleen Martens

thumbnail: null
thumbnail: null

Vrije Basisschool Meulenberg valt in de prijzen in Wallonië

Op 19 maart namen de leerlingen als enige Vlaamse klas samen met honderden kinderen uit Wallonië en Brussel deel aan het event 'Lingua Podium' in Waremme. De leerlingen kaapten er de eerste prijs weg.

Katleen Martens

Op de arbeidsmarkt hoor je het vaak: “Wij Vlamingen kennen geen Frans meer!” Daar ging het vierde leerjaar van VBS Meulenberg iets aan doen tijdens hun project 'Initiatie Frans'. Ze leerden met veel enthousiasme hun eerste zinnen Frans. Maar dat was niet alles! Op 19 maart namen de leerlingen als enige Vlaamse klas samen met honderden kinderen uit Wallonië en Brussel deel aan het event 'Lingua Podium' in Waremme. Lingua Podium is een project waar kinderen uit de basisschool de kans krijgen om een liedje of toneelstukje te brengen maar in een andere taal dan de voertaal op hun school.

De leerlingen van het vierde jaar brachten met veel plezier het liedje 'Bonjour, bonjour' van Alain le Lait. Maar dat was nog niet alles. Samen met Graziana van het muziekproject Ukelila dat in de school loopt, begeleidden ze zichzelf op hun muziekinstrumenten. Zo brachten ze een schitterende performance! En hun Frans was goed, echt goed. En dat vond ook de jury, want de leerlingen kaapten de eerste prijs weg: een daguitstap naar Parc Naturel Hautes Fagnes-Eifel, en bovendien kregen ze ook allemaal een gouden medaille!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer