REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Was de crash van de twee Boeing-vliegtuigen mogelijk te vermijden met een simpel controlelampje?

Vliegtuigbouwer Boeing gaat naar verluidt een extra controlelampje plaatsen in zijn 737 MAX-toestellen die wereldwijd in de ban zijn gedaan na de twee fatale crashes. Volgens The Financial Times en The New York Times dient het lampje om piloten te waarschuwen als belangrijke sensoren niet werken. Het lampje is al langer beschikbaar voor de toestellen, maar tot nu toe enkel tegen een meerprijs.

21 reacties

  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    als het tweemaal niks kost riskeren dat je aangeklaagd wordt voor onveilig vliegtuig,echt slim zijn die Amerikanen ook niet!
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Het is niet de eerste maal dat men verdere rampen heeft kunnen vermijden door een lampje te plaatsen (zie Air Crash Investigation)!
  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Klinkt heel ongeloofwaardig.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als het vliegtuig hardnekkig naar beneden gaat door fouten in het systeem en zelfs de piloten blijft oversturen dan ligt de fout bij de fabrikant. Dat bespaart wordt op een goedkoop maar cruciaal systeem met een lampje is een uitwas van de ongezonde drang naar winstmaximalisatie in het huidige systeem.
  • Benny De Swert

    5 jaar geleden
    Karel je weet niet waarover je spreekt. Die handleiding is een flying manual met hoofdstukken specifiek voor noodgevallen en hoe ze moeten handelen. Ze zijn zelfs verplicht om die te raadplegen.