Hulpverlener in Mozambique: “Mensen zitten in bomen te wachten op ons”

Sterke luchtbeelden tonen de ravage in Mozambique na orkaan Idai. Huizen, dorpen en steden staan volledig onder water. Het Rode Kruis helpt waar mogelijk, maar de verwoeste infrastructuur maakt het moeilijk voor hen om daar te geraken. Hulpverlener Rik Goverde getuigt over de honderdduizenden inwoners die smeken om hulp. 

4 reacties

  • ERIK M. VAN MALDEREN

    5 jaar geleden
    Juist Christine, in 2000 was er een gelijkaardige ramp. Er is nu ook weinig gedaan gedurende de week voordat de cycloon aan land is gegaan. Gebrek aan middelen zowel financiële als menselijke benadrukken nog maar eens de armoede in dit land. En goede politici, daar is men overal, ook in Europa nog op aan het zoeken. Politiekers die aan de toekomst werken, en niet aan de verkiezingsuitslag van morgen, noch aan hun populistisch profiel.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    de vrouw werd destijds door de zuidafrikaanse luchtmacht gered, dezelfde die nu met hun oryx helis redden.Mozambique heeft geen nagel om aan zijn gat te krabben,laat staan om een paar honderd km dijken aan te leggen en rivieren uit te baggeren. zonder steun gaan ze het niet redden.de toekomst zag er nochtans goed uit, want ze beginnen gas te exporteren.maar dat zal voor de weeskinderen zijn...
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Zelfde situatie als een tiental jaren geleden. Toen beviel een vrouw in een boom en haalde het nieuws. Hebben ze al die jaren dan niet naar oplossingen gezocht qua infrastructuur ?
  • Joke Smits

    5 jaar geleden
    Daar is geen politieke winst te halen dus interesseert het niemand!