In Christchurch wordt nog steeds gerouwd.
Volledig scherm
In Christchurch wordt nog steeds gerouwd. © AFP

Verhoogde waakzaamheid voor vrijdaggebed in Brussel na aanslag Christchurch

TerrorismeVerschillende Brusselse politiezones hebben sinds de terreuraanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch vorige week vrijdag hun waakzaamheid aan de moskeeën op hun grondgebied verhoogd. Ook voor het vrijdaggebed zullen ze extra patrouilleren.

5 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Hanan Gazzal, hadden ze dat gedaan bij de aanhangers van Sharia for Belgium dan waren er misschien geen slachtoffers gevallen in Parijs en Zaventem. Als iedereen die uit vrije wil in Europa komt wonen de Europese cultuur een beetje aanvaarden zou de samenleving er veel beter uitzien en veel minder doden vallen. Aan beide kanten zitten psychiatrische gevallen die in alles en iedereen een gevaar zien voor hun levenswijze en worden dan nog opgehitst door mediakanalen en dan slaan de stoppen door.
  • Hanan Gazzal

    5 jaar geleden
    Er moet gewoon op regeringsniveau meer aandacht besteed worden aan de gevolgen van extreemrechtse groeperingen die een waar gevaar vormen voor de samenleving. Proactief optreden en niet achter de feiten aanlopen.
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    De afgelopen maand zijn in Nigeria meer dan 120 Christenen gedood bij aanvallen op hun dorpen door Fulani moslims. Waar is de media aandacht? Waar zijn de verontwaardigde progressieven?
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Volgens de Nationale Bank gingen in 2017 maar liefst 415 miljoen euro's naar de 6 erkende religies + vrijzinnigen; Nu moet daar nog eens zuurverdiend belastinggeld bovenop om moskeeën te beschermen... En ook al lieten veel mensen zich ontdopen, de kathoklieke kerk blijft nog altijd met het leeuwendeel lopen, 80%
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Gezien de recente aanslagen in Milaan (bus met schoolkinderen) en Utrecht (tram) zijn er nog plaatsen die best extra beveiligd worden: onze kerken, ons openbaar vervoer, enz.